Dator > hur man installerar en andra hårddisk med Windows XP

 • hur man installerar en andra hårddisk med Windows XP


 • Många datorer levereras med en enda hårddisk som innehåller datorns operativsystem och måste också lagra användarens program data och mediefiler. Med tiden kan hårddisken fylla upp med data som kan äventyra prestanda och lämnar tillräckligt utrymme finns för nya filer. Installera en andra hårddisk kommer att öka mängden tillgängligt lagringsutrymme på en PC. I Windows XP dina program bör fortsätta på den ursprungliga hårddisken, men alla mediefiler kan kopieras till den andra enheten för att frigöra utrymme och förbättra resultaten.

  Du behöver:
  Skruvdragare
  . Monteringsskruvar.
  Windows XP.
  SATA-eller IDE-hårddisk.
  SATA-eller IDE-kabel.
  SATA-eller IDE-kabeln.


  1.
  Stäng av datorn och dra ur alla kablar och sätt bygel för IDE hårddiskar. IDE-hårddiskar har en liten 2 poliga på baksidan kallas bygel som måste vara inställd på "Slave"-läge för att använda den som en sekundär hårddisk. Hårddisken bör ha en etikett på toppen med instruktioner om hur du slav läge, varje hårddiskens jumper inställningarna är olika. Att flytta jumper, helt enkelt ta tag i den försiktigt med naglarna eller pincett, dra tillbaka den och sedan trycka den på två olika stift.
  2.
  Öppna datorns hölje med en skruvmejsel. Standarddator fall kan öppnas med en Phillips skruvmejsel genom att ta ut några skruvar längs höger sida av ryggen i fallet.
  3.
  Skjut den nya hårddisken i en öppna hårddiskplatsen. Datorer har metall hölje mot framsidan av fallet med rektangulära utrymmen som är precis stort nog för hårddiskar att glida in. Din extra hårddiskfack kommer sannolikt att omedelbart intill din nuvarande hårddisk. Skjut din nya enheten i en öppen havsvik i samma riktning som din aktuella enheten.
  4.
  Montera hårddisken på plats med skruvar. När enheten är på plats kommer det att finnas hål på fjärden så det stämmer med skruvhålen på hårddisken. Använd en skruvmejsel för att sätta i ett par skruvar för att hålla enheten på plats.
  5.
  Anslut rätt strömkabeln från datorns nätaggregat på baksidan av hårddisken. Strömförsörjningen är en box-formad enhet med en bunt kablar som kommer ut på baksidan. För en IDE-hårddisk, är en standard 4-pin strömkontakt som behövs, för en SATA-hårddisk en SATA strömkontakt krävs. SATA strömkontakter är vanligtvis svarta och ser ut som en tunn skåra som är ungefär 1 cm breda.
  6.
  Anslut hårddisken till moderkortet med en IDE-eller SATA-kabel. För SATA-enheter ansluter du ena änden av SATA-kabeln på baksidan av hårddisken och sedan den andra änden till en SATA-port på moderkortet (de är oftast i det nedre främre hörnet nära där enheterna är monterade. ). För en IDE-disk, bara den andra kontakten på din IDE bandkabel (den första kontakten kommer att vara ansluten till din aktuella enheten) på baksidan av din hårddisk.
  7.
  Stäng fall, sätt tillbaka kablarna i och starta om datorn.
  8.
  Klicka på "Start" högerklicka "Den här datorn", klicka på "Hantera" klick "Lagring" och sedan " Diskhantering. " Den nya hårddisken ska visas som en ny enhet i enheten listan.
  9.
  Högerklicka på den nya enheten och välj "Initiera".
  10.
  Högerklicka på enheten och välj "Ny partition" och följa stegen i den partition guiden som visas för att förbereda hårddisken för användning.

  tips och varningar


 • flesta datorer med SATA-hårddisk funktionen kan acceptera minst två SATA kontakter på en gång.
 • En enda IDE-kabel kan användas för att ansluta två hårddiskar till moderkortet.

Previous:nothing Next:hur man öppnar en Mac mini G4

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en skrivare till en HP laptop
 • hur man ansluter en bärbar dator till ett trådlöst HP-skrivare
 • hur man skriver ut ett e-postmeddelande bild på en skrivare
 • felsökning av en dim laptop skärm
 • hur du tar bort minnen som är för små från en bärbar dator
 • hur man fyller bläck Canon skrivare
 • hur du tar bort papperstrassel från en Dell-skrivare
 • hur du ställer in en andra skärm från en bärbar dator
 • hur du ansluter din fax till datorn
 • Hur konvertera en HP allt-i-ett-skrivare till trådlösa