Dator > Hur är masslagringsenheter används & kontrolleras?

 • Hur är masslagringsenheter används & kontrolleras?


 • Let's face it: datorer har blivit en integrerad del av våra liv. Men medan termer som e-post och Internet är saker man hör nästan varje dag, kan du bli förvånad över att du förmodligen redan vet vad en masslagringsenhet är, och du kan använda några av dem varje dag

  Du behöver. :
  svart eltejp.
  Sax.

  Vad är en Mass Storage Device?

  en masslagringsenhet används för att lagra en stor mängd maskinläsbar data, till exempel digitala bilder och musik på ett sådant sätt att enheten inte behöver en ständig källa till makt för att "komma ihåg" dess innehåll. Eftersom begreppet har funnits ett tag, har den till kraftigt föråldrade disketter-av vilka många kan hålla mindre än en dagens fotografi-under sitt paraply stora datalagring

  Vanliga typer

  Som. mars 2010, den vanligaste masslagringsenheter USB-minnen, MP3-spelare, interna och externa hårddiskar, DVD, CD, Blu-ray-skivor och SD-kort.

  Vanliga användningsområden

  masslagringsenheter används ofta i kameror och mobiltelefoner, i form av SD-kort, för att lagra bilder, musik och video. De är också ett bekvämt sätt att transportera filer från en dator till en annan i form av ett USB-minne.

  Använda masslagringsenheter

  För att använda en masslagringsenhet, måste du ansluta den till din dator eller annan kompatibel enhet, t. ex. en kamera. Vissa masslagringsenheter, såsom interna hårddiskar, är inbyggd i de flesta datorer och är nästan alltid anslutna. Om de inte var anslutna, skulle din dator inte att kunna göra mycket mer än slå på. Andra lagringsenheter kräver att du ansluter dem via en USB-port eller en SD-kortplats. Rådgör med din produkt manual för att ta reda på vilket som är lämpligt för din enhet. De flesta datorer och bärbara datorer byggda under de senaste åren kommit med både USB-portar och SD kortläsare.

  Använda en ansluten masslagringsenhet

  Vissa USB-enheter levereras med programvara som hjälper dig komma åt deras innehåll, men om du inte vet inte vilket program som följde med enheten, det bästa sättet att komma åt dina lagrade uppgifter är att gå till den direkt via operativsystemet. Använder Microsoft Windows XP eller senare klickar du på "Start" och sedan på "Min Dator" eller "Dator" från alternativen på höger sida av fönstret. En lista med dina tillgängliga enheter visas. Sätt in masslagringsenhet du vill få tillgång till och dubbelklicka sedan på den nya enheten som visas i fönstret. Dra och släpp filer till och från enheten om det behövs.

  På en Mac är alla tillgängliga enheter visas på skrivbordet automatiskt, så när du sätter den enhet som du vill använda, dubbelklicka på den när den visas på skrivbordet för att komma åt den.


Previous:nothing Next:Vilka material har använts för att göra datorer?

Relaterade artiklar


 • hur man rengör ett LaserJet 1022
 • Hur konvertera FAT32 till NTFS i win98
 • hur man fyller en Kodak bläckstråleskrivare
 • hur du öppnar ett aspirera 5000 laptop
 • hur man löser papperstrassel i en oki B4600-skrivare
 • information om CD-bränning
 • vad är en SCSI-styrenhet?
 • hur man återställer skrivarpatron en 6980 hk skrivare
 • hur man öppnar en MagSafe-nätadapter
 • hur man öppnar en Dell 2400 datorn