Dator > olika sätten att ansluta ett tangentbord till en dator

 • olika sätten att ansluta ett tangentbord till en dator


 • Tangentbord är det mest grundläggande sättet att få information i en dator. . Variationer på keyboard är i allmänhet bara extra funktionsknappar la av tillverkare, design och anslutningstyp. Den grundläggande tangentbordslayout är förenligt med alla tangentbord, men de flesta beslutsfattare lägga till funktioner för att göra sina tangentbord unik. En av de faktorer när du väljer ett tangentbord är dess anslutningstyp.

  I det förflutna, tangentbord ansluts via en i hamn. Den i hamn är större än en PS /2 port, och består av en fem-polig DIN-kontakt. Denna port kommunicerar bara med datorn vid låg hastighet, och vid tangentbord bara hade 84 nycklar och saknade knappar såsom piltangenterna. Denna port anses föråldrad eller "arv".

  PS /2

  vid tangentbord blev föråldrad med tillkomsten av PS /2 tangentbord. Detta tangentbord använder en PS /2 kontakt, som har sex stift och är mindre i storlek. Denna typ av anslutning tjänar också till att ansluta en mus till datorn. PS /2 anslutning kan hantera tangentbord med fler funktioner, till exempel piltangenterna.

  USB

  Universal Serial Bus är den vanligaste metoden för att ansluta enheter till datorn och med 2010. Det fina med USB-portar är att de kan hantera så många olika typer av enheter. Tangentbord, möss, kameror och skrivare eller allt kan kopplas in i denna typ av hamn. Det möjliggör också en stor mängd uppgifter som ska överföras mycket snabbt. En USB-port gör det möjligt för nästan alla mängd funktionalitet som skall levereras från tangentbordet, så att tillverkarna kan lägga till fler funktioner.

  Wireless

  Trådlösa anslutningar genomföra fri rörlighet för enheten, oavsett om det är en mus eller ett tangentbord. Utbudet är ganska begränsat, så att du inte kan oftast gå längre än över rummet. En trådlös anslutning kräver en trådlös sändare ansluten till en USB eller PS /2 porten på din dator. Detta innebär att den trådlösa enheten är begränsad i funktionalitet genom vilken typ av koppling sin sändare är ansluten till.

  KVM Switch

  En KVM-switch är en switch som tillåter flera datorer att köra med en mus och tangentbord. Den består av en låda som ansluts till din dator eller datorer i ett område slutar, och sedan ansluts till din input enheter i andra änden. Generellt enheten hanterar inte USB-enheter, men det blir allt vanligare. Dessutom bytte denna hamn i allmänhet mellan enheter och inte tillåter användning av flera tangentbord samtidigt.


Previous:nothing Next:Hur ändrar man en bläckpatron HP 940c skrivare?

Relaterade artiklar


 • hur man berättar den högsta cpu för datorn
 • felsökning en webbkamera i MSN Messenger
 • hur du tar bort hårddisken från en Dell Inspiron 1521
 • hur man använder kompatibla patroner
 • hur du tar bort en DVD från en Dell Inspiron 1000 laptop
 • Hur man väljer en widescreen dator lcd
 • Diy audio usb
 • Hur får man en Panasonic cam att importera filmer till Windows Vista
 • hur du tar bort hårddisken på en IBM T60p
 • hur man byter toner