Dator > förklaring av de delar av en bärbar dator tangentbord

 • förklaring av de delar av en bärbar dator tangentbord


 • Du behöver:
  skruvmejsel
  . Stjärnskruvmejsel.
  Mini PCI trådlöst modem.

  En av de viktigaste delarna av en bärbar dator är dess tangentbord. Tangentbordet vanligen funktioner som den primära inmatningsenhet för användaren och kan innehålla andra element, till exempel en styrplatta eller strömbrytare, att konventionella stationära tangentbord inte har. Att lära sig funktionerna av alla delar av din bärbara dator tangentbordet kommer att göra med det enklare och bekvämare.

  Keys

  De flesta av en laptop tangentbord tas upp av nycklarna själva. En av de största skillnaderna mellan olika bärbara tangentbord är om de använder en fullstort tangentbord, eller en något mindre tangentbord för att spara utrymme. Olika märken innehåller också olika nycklar, av vilka några svara på en lätt beröring och andra som kräver mer kraft att skriva med.

  Prydligt alla bärbara keyboard utelämna den numeriska knappsatsen som är placerad på höger om vissa stationära tangentbord. Laptop tangentbord också normalt kombinera alfabetet avsnittet med pekaren pilar genom att göra mellanslag mindre och lägga till pilar till nedre högra hörnet på tangentbordet.

  styrplattan

  Den vanligaste Inmatningsenheten på en laptop tangentbord Förutom de fysiska knapparna är en tryckkänslig styrplatta. De flesta styrplattor innehålla en eller flera knappar för att utföra klick, men inte alla. Styrplattor kan också innehålla en separat körfält för att bläddra med ett finger, medan andra använder en kombination av gester och klick för att växla från att spåra till rullning och andra funktioner.

  Pekstång

  Vissa bärbara keyboard, inklusive några som också innehåller styrplattor, även innehålla en styrpinne. Detta är en liten gummi knapp vanligtvis platser mellan G, H och B-knapparna. Användare kan enkelt sätta press på minnet för att styra muspekaren. På bärbara datorer utrustade med ett tangentbord som har både en styrpinne och en styrplatta, finns det ofta ett alternativ för att inaktivera antingen inmatningsenheten baserat på användarens önskemål.

  Trackball

  Vissa äldre bärbara datorer har en rullande styrkula i stället för en styrpinne eller styrplattan. Denna enhet tillåter användaren att rulla bollen för att styra musen och kan innehålla knappar för att klicka, eller tillåter användaren att faktiskt sänka bollen för att registrera ett klick.

  snabbtangenter och funktionstangenterna

  Snabbtangenter är programmerbara tangenter inom tangentbordet rutnät som användarna kan ange att utföra en mängd specialiserade funktioner. Många vanliga program stöd snabbtangenter som genvägar till vissa kommandon.

  Funktionsknappar, i likhet med F1 till F12 på de flesta skrivbord tangentbord, delar ofta ett dubbelt syfte på en bärbar dator tangentbord. Användare kan oftast ställa in knapparna att fungera som funktionstangenter, eller ställa in dem för att utföra sekundära funktioner om inte en annan knapp trycks på samma gång. Detta sparar utrymme och ger också användarna anpassade alternativ.

  Andra knappar

  Slutligen kan laptop tangentbord innehålla ytterligare knappar för att styra andra aspekter av datorn. I vissa fall strömbrytaren är integrerad i tangentbordet. Andra laptop tangentbord innehålla en switch för att växla mellan flera grafikprocessorer, eller dimmerfunktion displayen. Dessa kan vara fysiska knappar eller touch-känsliga knappar som ligger inom de centrala nätet eller i direkt anslutning till den.


Previous:nothing Next:hur du ändrar bakgrundsbelysningen på en Inspiron 9100

Relaterade artiklar


 • hur man flasha BIOS på ett ASUS
 • Hur gör jag en USB-nyckel enheten startbar?
 • hur du gör din laptop batteri pågå ännu längre
 • hur man ansluter en Mac Book Pro till en tv
 • hur du lägger till fansen till en PC
 • hur man gör en DVD som kommer att spela på en TV
 • fördelar och nackdelar med en flash-minne
 • hur du köper en stor dator till rätt pris
 • hur radera fotokort
 • hur man installerar en skrivare med hjälp av en skrivare Adapter USB-port