Dator > Vilka material har använts för att göra datorer?

 • Vilka material har använts för att göra datorer?


 • Vikten av datorn till liv i modern tid kan inte överdrivas, med alla aspekter i den västerländska kulturen att vara en hjälp på traven på något sätt av datorer. Även om de är komplicerade maskiner kan en allt större mängd beräkningar på en gång, finns datorer tillverkade av enkla element.

  Silicon

  Den viktigaste faktor som används vid tillverkning av halvledarkomponenter som de som används i datorer är kisel. Mikrochips och andra integrerade kretsar görs huvudsakligen av kisel på grund av möjligheten för elementet att förbli en halvledare även vid högre temperaturer än de flesta andra material, vilket är en viktig kvalitet för användning i datorer. När förekommer i naturen i ren form, verkar kisel vara ett metalliskt ämne som lyser med kristallin glöd. Kisel är en av de mest förekommande grundämnena på jorden, näst efter syre, och är en av de mest mångsidiga element som används av mänskligheten. Sand består av kiseldioxid, en form av kisel, och kan värmas för att bilda glas och kisel kan blandas med andra element som bor, gallium, fosfor och arsenik och används i en mängd olika enheter, såsom transistorer, sol celler och likriktare.

  Koppar

  Koppar är välkänd som en utmärkt ledare av elektricitet som är rik på jordskorpan och relativt billiga att gruvan och process, vilket gör den perfekt i en dators moderkort och tillhörande ledningar. Kretskort är etsade med koppar för att leda elektricitet från kraftkällor till de olika datorkomponenter, är integrerade kretsar och mikrochips tillverkas av koppar och kylflänsar som förlorar värme i ett operativsystem datorn är också gjorda av koppar. I sin råa form har koppar en rödaktig nyans och en ljus metallisk lyster. Det är en mjuk metall när ren och lätt kan formas och formas, och dess elektriska ledningsförmåga är näst efter silver (vilket är mycket dyrare och därför mer sällan används). Det finns stora kopparfyndigheter på flera ställen i hela Nord-och Sydamerika och Afrika.

  Plast

  Plast är några av de mest allmänt förekommande ämnen i den moderna världen och finns i så många tillverkade artiklar, skulle en lista vara svårt att sammanställa. Närmare bestämt i datorer, plaster utgör den huvudsakliga material som används för datorskärmar, höljen hårdvara, tangentbord, mus gränssnitt, etc. I stort sett allt inte av metall i en dator är troligen tillverkad av någon sorts plast. Den vanligaste formen av plast i datorer och anslutna hårdvara (skrivare, bildläsare, faxar, etc. ) är en termoplast som heter akrylnitril butadien styren (ABS). Dess egenskaper av styrka, styvhet och seghet över ett brett spektrum av temperaturer gör det till ett perfekt plast för användning i datorer, som är dess naturliga slagtålighet.


Previous:nothing Next:hur man öppnar en MagSafe-nätadapter

Relaterade artiklar


 • Tablet PC-penna tips
 • hur man skapar en icke-startbart enhet spegel
 • hur spöke med samma storlek enhet
 • hur man konfigurerar TRENDnet trådlösa klientverktyg
 • Felsökning av en Everex laptop
 • hur du ändrar inställningarna för bildskärmens till Super VGA win98
 • hur man sätter en skrivskyddet fel på ett minneskort
 • hur man rapporterar en stulen dator
 • hur du ändrar inställningarna för pekplattan på en HP laptop
 • hur man installerar ati alla i förundran