Dator > hur man skapar en icke-startbart enhet spegel

 • hur man skapar en icke-startbart enhet spegel


 • En drive spegel är ett par av hårddiskar som körs parallellt. Varje enhet säkerhetskopierar automatiskt den andra eftersom datorn skriver till båda samtidigt. Att skapa en icke-startbar enhet spegel, måste du installera två identiska hårddiskar som Redundant Array av billiga diskar (RAID) matris och sedan konfigurera den som en icke-startbart RAID nivå-1 array. I nästan alla moderna stationär dator, kan du konfigurera RAID 1 genom dess inbyggda operativsystem (BIOS)

  Du behöver:.
  Dokumentation för datorns RAID-konfigurationen.
  Dokumentation för datorns moderkort.
  Två identiska hårddiskar.
  Två hårddisk signalkablar.
  Två hårddisk kraftkablar.


  1.
  Hitta på supportwebbplatsen för datorn, sök efter dess RAID-setup dokument och sedan ladda ner den. Kontrollera också i dokumentationen för datorns moderkort för att avgöra vilken typ av hårddiskar som du behöver köpa, typiskt Serial ATA (SATA). I ditt moderkort dokumentation, hitta ett diagram som visar var sin SATA-kabel anslutningar. De fyra första är vanligtvis SATA 1 primär, SATA 1 sekundära, SATA 2 primär-och SATA 2 sekundära.
  2.
  Stäng av datorn och inspektera den för att se till att det har tom enhetsfack för ytterligare två hårddiskar. Kontrollera att ditt moderkort har ett par gratis SATA-kontakter för nya enheter. Till exempel, om du för närvarande bara har en SATA-enhet, ansluter sladden till SATA 1 primära kontakten och ingenting ansluter till SATA 1 sekundära kontakten. Därför kan du ansluta dina två speglade diskar till SATA 2 primära och sekundära kontakter. Skriv ner signalen och strömkabeln längder du behöver för att ansluta din nya enheter. Köp din nya hårddiskar och kablar.
  3.
  Säkerhetskopiera alla data på din dator. Till exempel kan du kopiera data filer och mappar antingen till en extern hårddisk eller för att frigöra utrymme på en annan dator i ditt hemnätverk. Om du har fullständig säkerhetskopiering av systemet programvara, också göra en skivavbild av dina viktigaste hårddisken och lagra den på en extern hårddisk.
  4.
  Stäng av datorn och installera ditt nya hårddiskar och deras signal och kraftkablar.
  5.
  Konfigurera icke-startbart RAID-1 array efter datorns RAID-setup dokument som beskriver hur man konfigurerar RAID via datorns BIOS. Till exempel kan du aktivera RAID för bara din SATA 2 primära och sekundära enheter, konfigurera RAID 1, och ange att det är icke-startbart.
  6.
  Kopiera data till icke-startbart enhet spegel, som ditt operativsystem kommer att identifiera genom en enda bokstav --- till exempel "D. " När du skriver en fil eller mapp till din hårddisk spegel, RAID 1 skriver den automatiskt till båda speglade diskar.

  tips och varningar


 • Om datorns moderkort inte stöder RAID, du kan installera ett separat RAID-styrenhet modul, koppla den till två matchande hårddiskar, och sedan konfigurera dem som en icke-startbar RAID 1 speglad disk.
 • För att skydda mot skada eller död på grund av elektriska stötar, stäng av datorn och dra ut strömkabeln innan du arbetar inuti sin skåp.
 • För att skydda mot statisk elektrisk skada datorns komponenter, bära en grundstötning handledsrem och ansluta den till datorns chassi innan du arbetar inuti sitt skåp.
 • För att skydda mot dataförlust, säkerhetskopiera dina data ofta att en extern hårddisk. RAID 1 skyddar endast dina data mot ett misslyckande i någon av speglade diskar. Båda enheterna kan misslyckas samtidigt --- till exempel på grund av en elleverantör som misslyckande, ett moderkort misslyckande eller ett virus.

Previous:nothing Next:Felsökning xD Picture kort

Relaterade artiklar


 • hur man byter en notebook tangentbord
 • hur man installerar en IDE till SATA omvandlare
 • ljud problem med eMachines
 • hur man bränner avi till CDR
 • hur att installera drivrutinen för en HP nx6110 bärbar modem
 • Hur byter jag en kraschad hårddisk?
 • Hur du donerar alla typer av skrivare patron till en välgörenhetsorganisation
 • hur man kan anpassa en hastighet fläkt
 • Hur vet jag storleken på en Memory Stick?
 • topprankade renoverade tonerkassetter