Dator > hur man överklockar en Intel Pentium D 930

 • hur man överklockar en Intel Pentium D 930


 • Intel Pentium D-serien var Intels första försök till en konsument-grade dual core-processor. Ursprungligen baserad på 90nm. Pentium D 930 var krympt ner till 65nm process som resulterar i en lägre termisk fotavtryck och högre överklockningspotential ståhöjd. Överklockning din CPU är farliga, eftersom du vill trycka den bortom Intels satt gränsvärden för säkerhet och stabilitet, så se till att du har tillräcklig kylning av systemet och du är beredd att upphäva Intel garantin innan du försöker en överklockning.

  Inställning av Överklocka


  1.
  Spara och säkerhetskopiera allt arbete du har öppna. Du kommer inte nödvändigtvis att återställa allt från en backup, men det är bättre att vara säker än ledsen.
  2.
  Starta om datorn och gå in i BIOS. Vanligtvis kan du trycka på "Delete"-tangenten på power-on self test (POST) skärm som datorn startar upp för BIOS tillgång, men nyckeln kan ändra sig från moderkort till moderkort. Rådfråga din instruktionsbok för specifikationer.
  3.
  Använd piltangenterna för att rulla till "frekvensinställningar, klockinställningarna Overlock funktion med FSB Frequency" sidan och tryck sedan på "Enter". Namnet på rätt sida varys vilt mellan moderkort, rådfråga så din bruksanvisning för mer information.
  4.
  Hitta "FSB, Klocka eller frekvens" inställningar. Detta bör visa 200MHz som standard. Tryck på "Enter" för att markera det och lyfta upp det med 3 till 5 MHz, tryck sedan "F10" för att spara inställningarna och starta om datorn.
  5.
  Fortsätta höja FSB tills datorn inte längre stövlar stabilt i Windows. Tillbaka FSB fastställs av 10MHz och starta om datorn tillbaka till Windows.

  Testa Överklocka


  1.
  Peka din webbläsare på Prime95 nedladdningssida. Ladda ner programmet filen till skrivbordet och dubbelklicka på den (efter att det har hämtats) att påbörja installationen.
  2.
  Följ installationen instruktionerna och välj "Just stresstester" alternativ.
  3.
  Välj Blend test och klicka "OK". Låt provet att köra i minst 12 timmar, checkar in på med jämna mellanrum.
  4.
  Om testen misslyckas, starta om datorn och återinträda i BIOS. Tillbaka FSB inställning ned med 3 till 5 MHz och starta om datorn. Starta Prime95 och fortsätta stresstest.
  5.
  Efter Prime95 framgångsrikt är 12 timmar, är din överklocka anses Prime Stable. Stäng Prime95 och fortsätta att använda datorn normalt.

  Tips och varningar


 • Överklockning datorn kan vara farligt så se till att ditt system har tillräcklig kylning krävs för överklockning . Bra luftflöde igenom ärendet och en eftermarknad kylfläns kan göra hela skillnaden.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du uppgraderar Award BIOS

Relaterade artiklar


 • hur man installerar min Labtec Webcam
 • Hur vet jag om en dator är en P3 eller P4?
 • AGP: 8x vs 4x
 • hur man hittar drivrutiner för ett Radeon X1250 grafikkort
 • hur du uppgraderar minnet på en hp pavilion dv6233se
 • hur man uppgraderar en HP Pavilion dv6000 grafikkort
 • Hur testar jag den färg på min skrivare?
 • hur man bränner en DL DVD
 • hur man byter en nyckelring lösenord
 • hur man demonterar en SONY VGN s26o