Dator > AGP: 8x vs 4x

 • AGP: 8x vs 4x


 • AGP, Accelerated Graphics Port, är ett gränssnitt som införts av Intel 1996 som ett svar på den ökande 3D krav som inte kan hanteras av PCI standarder som används vid den tidpunkten. Sedan dess utseende, var olika versioner av AGP ut för att hänga med i jakten på prestanda

  historia av grafikkort

  Vid tiden för första persondatorerna kom ut på marknaden på 70-talet, var deras video kapacitet ignoreras helt och totalt värdelös, men saker och ting förändrats snabbt. Med utvecklingen av datorer, programvara utvecklades också, och i början av 1980-talet blev efterfrågan på mer video makt uppenbar. De tidiga systemen, såsom Atari 2600 hade integrerade grafikchip men efterfrågan på uppgraderingsmöjligheter leda till uppkomsten av löstagbara grafikkort. ISA slots användes för grafikkort först år 1984 då 16 bitars versionerna släpptes, följt av PCI, och det ökande behovet av makt ledde till att utseendet på AGP 1996.

  Utveckling av AGP

  AGP var den första dedikerade video slot. ISA-och PCI kan användas för anslutning av flera kringutrustning såsom ljudkort eller LAN-kort, medan AGP endast hade en användning: video. Den första versionen av AGP, 1x, levererade en hastighet av 266 Mb /s, öka upp till 533 Mb /s för den andra. Den tredje och fjärde generationerna dubblade upp, vilket ger 1,07 GB /s för AGP 4x och 2,14 GB /s för AGP 8x.

  Fördelar med AGP

  Den bästa funktionen av AGP är det faktum att det har direkt tillgång att RAM och detta förbättrar avsevärt dess hastighet jämfört med PCI. Dessutom är kommunikationen mellan grafikkortet och processorn snabbare, vilket leder till bättre resultat.

  AGP 8X vs AGP 4X

  8X och 4X versioner av AGP är den mest använda. Det slot på moderkortet i sig är viktigare än grafikkort, som moderkortet facket kommer att ange kompatibilitet. AGP-kort är bakåtkompatibla, så en 8X kort kommer att arbeta i en 4X-läge också, och kan vara förenligt med ett moderkort utrustade med 4X slot, men kommer att behöva en 8X slot på moderkortet använda sin fulla effekt. Välja ett moderkort med AGP 8X slot kommer att försäkra kompatibilitet och bästa resultat med både 4x och 8x kort.

  Nackdelar

  Den största nackdelen med AGP är att den inte kan fungera med två eller flera grafikkort. Som spel och 3D-applikationer utvecklats överskred behovet av 3D-rendering makt funktionerna i AGP. PCI Express-standarden infördes 2004 som ett svar på problemet, kan vara att använda flera grafikkort vilket ökar prestanda.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du lägger upp bilder på en dator

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut på CD-skivor med en Epson R300
 • hur du formaterar en CD-skiva
 • hur man laddar bläck i en kanon 1600 skrivare
 • hur man bygger pc säkerhet
 • hur du lägger till RAM-minne till ett ASUS moderkort p4pe
 • hur du lägger till en HP Deskjet 5650 skrivare
 • hur man arbetar en minneskortläsare och författare
 • datorer kontra den elektroniska skrivmaskinen
 • alla i förundran 9600 XT TV-tuner felsökning
 • hur man byter CMOS batteriet i en Dell-X200