Dator > USB-modem kontra modem

 • USB-modem kontra modem


 • Modem är standard hårdvara installeras av en Internetleverantör som gör att datorn eller nätverket för att ansluta till Internet, vanligtvis genom att ansluta via en router. Ett modem är ett utmärkt val när du ställer in ett fullständigt nät i ett hem eller ett kontor. En USB-modem är en miniatyr bredbandsmodem som passar i USB-kontakten på en dator eller laptop. Leverantörer som AT T, T-Mobile eller Verizon erbjuda USB-modem tillsammans med ett avtal om tjänster, som liknar en mobiltelefon. USB-modem är ett bra val för ett hem med endast en dator eller bärbar dator eller en Internet-användare som ofta reser.

  Portabilitet

  Ett modem är en statisk maskinvara som kräver en extern anslutning som ett DSL-eller kabel linjen. På grund av detta, kan det inte flyttas från ett nät till ett annat. Ett modem måste också vara ansluten till ett vägguttag om makten.

  ett USB-modem är en USB-enhet som du kan använda med nästan vilken dator eller laptop som har en USB-kontakt. Det får sin kraft från datorn eller laptop via USB-porten och kräver inte en plugg i. En USB-modem kan du ta din trådlösa Internet med dig vart du än går.

  Programvara

  En vanlig modem vanligen inte kräver att du installerar programvara på din dator innan du kan använda den. En USB-modem kräver att du installerar drivrutiner på varje dator du vill använda modemet med. USB-modem kommer ofta med egna inbyggda drivrutiner. När du håller modemet i USB-kontakten på en dator, kommer modemet installeras vanligtvis behövs drivrutiner och programvara automatiskt, utan att använda en CD-eller annan lagringsenhet.

  Internet Service

  En vanlig modem använder antingen DSL eller kabel tjänster för att ge en Internetanslutning. Detta är en statisk Internet-anslutning som kan sändas till andra datorer över en plats genom att använda en trådlös router.

  En USB-modem använder cellulära Internet, ungefär som en mobiltelefon. Detta gör att du kan ansluta modemet till en bärbar dator för att ta emot Internet var att tjänsten tillhandahålls. Du behöver inte hitta en plats som erbjuder gratis trådlöst Internet när du använder ett USB-modem.

  extra hårdvara

  Om du vill ansluta en enda dator till ditt modem, behöver du inte en router. Men om du vill använda modemet som en grund för ett nätverk för plats, måste du installera en router som ytterligare nätverksmaskinvaran.

  USB-modem behöver inte ha extra hårdvara såsom en router för att ansluta till Internet. Detta kan frigöra utrymme och tråd röran om den används i hemmet. Du kommer inte heller behöva förlita sig på en router anslutning när du reser för din Internet-tjänster.

  Lagring Funktioner

  En vanlig modem ger ingen ytterligare lagringsutrymme funktioner för din dator eller nätverk. Vissa USB-modem ingår en SD-kortplats som gör att modemet kan användas som en extra enhet för bärbara lagringsenheter. Eftersom USB-modem tar upp ett USB-uttag på en dator eller laptop som kanske har normalt används av en flash-enhet, hjälper den här funktionen för att kombinera båda dessa funktioner i en enhet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du ansluter en webbkamera för att trådlöst ethernet

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en hårddisk till ps2
 • hur man använder Outlook Mobile Access
 • Hur man använder en USB-port som stereohörlursuttag
 • hur man installerar två grafikkort när man är PCIe och den andra är ombord?
 • hur man kan återställa en Toshiba-dator till de ursprungliga inställningarna
 • typer av PC-enheter stöd lagring
 • hur man fyller en HP c8728a
 • hur man installerar en extern grafikkort för en bärbar dator
 • hur du formaterar en CD-skiva
 • hur man rengör skrivhuvudet för en C84 skrivare