Dator > hur man överklockar AMD Sempron-processorer

 • hur man överklockar AMD Sempron-processorer


 • Ganska många lagra-köpt datorer som har AMD hårdvara kommer att använda sin billigare Sempron variant. Dessa processorer är långsammare än Athlon, Opteron och Phenom-processorer. De är dock lika toleranta mot överklockning. Skillnaden är att lagra-köpt datorer som har dessa billigare processorer tenderar att ha lägre kvalitet RAM som inte är mycket toleranta mot överklockning. Därför är överklockning processen lite annorlunda än om du hade en high-end moderkort och RAM.

  Du behöver:
  skiva med SATA drivrutiner
  . Windows XP-CD.


  1.
  Fyll i din BIOS genom att trycka på "setup nyckel" som visas på första eller andra skärmen När datorn startas upp. Detta är ofta "Delete"-knappen.
  2.
  Öppna "DRAM Configuration" och ändra den från "Auto" till "Manual".
  3.

  Minska DRAM hastigheten med 66 MHz. Till exempel, om din DRAM hastighet var på 200 MHz sedan sätta den till 133 MHz.
  4.
  Titta på knapparna bredvid de funktioner som anges längst ned på skärmen. Tryck på knappen "Spara".
  5.
  Gå till "FSB" eller "Cell"-menyn.
  6.
  Leta reda på "FSB frekvens" inställning. Ändra "CPU frekvens" till manuell.
  7.
  Öka FSB frekvensen med 33. Detta kommer huvudsakligen att öka din processorer klockhastighet, men ta med dig RAM hastighet tillbaka nära sin standard.
  8.
  Titta efter alternativet på samma sida som heter "CPU Clock Ratio" eller " Multiplier "och släppa ner det en inställning. Om det finns "0,5" inställningar som finns, använd dessa. Till exempel, om förhållandet var på 10 och nästa ner är 9,5, använd den. Om det enda alternativet är 9, då naturligtvis använda den.
  9.
  Spara ändringarna och avsluta. Detta görs vanligen med "F10"-knappen.
  10.
  Datorn startar nu om. Låt datorn starta upp Windows och använda den i flera timmar. Om datorn inte visar några problem, kan du försöka gå tillbaka in i bios och stöta upp den "FSB Frequency" ett par mer MHZ i taget, medan tappa DRAM hastighet. Om du får 10 mer "FSB" utan problem, måste du släppa "Multiplier" ner ytterligare en halv eller hel notch innan du fortsätter. Du kan sedan fortsätta att använda det "Multiplier" för resten av din överklocka eftersom du inte kommer troligen nå nästa steg av buss hastigheter.

  Om du är obekant med överklockning, är det bäst att ta det mycket långsamt och bara använda det föreslagna overclocks anges här, eller ännu lägre.

  När du går högre och högre, måste du öka spänningen inställningen, som också finns på FSB sidan. Utan ordentlig kyla eller veta vad du gör, kan detta skada din processor, RAM eller moderkort väldigt snabbt.

  Tips och varningar


 • Det finns en hel del olika BIOS-versioner. Om du inte kan hitta den angivna inställningarna, måste du hänvisa till din handbok för motsvarande inställningarna.
 • överklocka som föreskrivs i denna artikel är en mycket grundläggande överklocka att komma igång. Detta är den högsta rekommenderade överklocka att börja på.
 • Om efter modifiering av BIOS att datorn inte startar, behöver du återställa standardinställningarna BIOS-inställningar. Det finns många olika sätt att återställa BIOS-inställningar. Moderkort kan ha byglar eller kan kräva att du trycker på en tangentkombination medan systemet är igång. Men generellt är alla datorer har en CMOS batteriet. Ta bara bort batteriet, vänta 10 sekunder och sedan ersätta den. BIOS kommer att återgå till fabriksinställningarna.
 • Överklockning sker på egen risk. Ha tålamod och testa dina maskiner funktionalitet ordentligt mellan varje ändring.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:USB-modem kontra modem

Relaterade artiklar


 • hur ändrar DC jack i en Toshiba Satellite
 • hur man byter en patron för att skriva ut ett fax
 • hur man startar en Acer 5610 z
 • Hur man överför video från en DVD-brännare till en extern hårddisk
 • hur man bygger en budget dator för Linux
 • vad är meningen med kringutrustning till datorer?
 • vad är en dubbel DVD-inspelare?
 • Hur ansöker man långsam dator inställningar
 • hur man installerar en ny hårddisk i en Toshiba laptop
 • hemlagad parabolantenn för en mobiltelefon