Dator > hur du uppgraderar Award BIOS

 • hur du uppgraderar Award BIOS


 • En BIOS är en liten mängd kod speciellt skriven för varje moderkort som utför en mycket grundläggande test av alla funktioner vid uppstart innan de passerar kontrollen över hårdvaran iväg till operativsystemet. Detta test kallas POST (Power On Self Test). BIOS uppgraderingar eller uppdateringar släpps att fixa små fel i koden, att lägga till stöd för nyare minnen och typer CPU eller lägga till fler alternativ. Med uppgraderingen av ett Award-baserad BIOS är inte annorlunda än en uppgradering till en annan typ av BIOS, den enda skillnaden är att maskin-specifik kod, och en uppdatering program som erkänner den särskilda BIOS.

  Du behöver:
  Windows 98 startdiskett
  . Award Windows flashat BIOS-verktyget (för uppgradering i Windows).
  Award DOS flashat BIOS-verktyget (för uppgradering via DOS-prompt).
  Award BIOS-uppdateringsfilen.

  DOS BIOS uppgradering


  1.
  Ladda Award DOS BIOS flash-rutiner, och lämpliga BIOS-uppdatering för ditt specifika fabrikat och modell av moderkort. Om dessa kommer i zip-filer, extrahera dem till skrivbordet så att de är lätta att hitta
  2
  Sätt in Windows 98 startdiskett i din "A: \". . Enhet. Kopiera flash-rutiner och BIOS-uppdatering till disketten.
  3.
  Starta om datorn med startdisketten i diskettenheten. När meddelandet visas skriver in namnet på den blinkande verktyget och tryck "Enter". För Award, är detta oftast "awdflash. exe. " En grundläggande grafisk meny kommer upp med en kort lista med kommandon och vad de gör.
  4.
  Spara en kopia av din nuvarande BIOS på hårddisken som en backup. Välj alternativet att uppdatera BIOS och ange den uppdaterade BIOS filen på startdisketten. En varning kan dyka upp om förlust av makt, tryck på "Y" för att fortsätta. När uppdateringen är klar, starta om datorn och ta ur disketten.

  Windows BIOS uppgradering


  1.
  Ladda Award BIOS-uppdatering för Windows, och lämpliga BIOS-filen för ditt märke och modell av moderkortet. Spara dem till skrivbordet så att du lätt kan hitta dem.
  2.
  Stäng alla öppna program. Kör BIOS-uppgradering ansökan genom att dubbelklicka på den.
  3.
  Gör en säkerhetskopia av din nuvarande BIOS. När säkerhetskopieringen är klar påbörjas uppgraderingen genom att peka ansökan vid uppgraderingen filen och klicka på "Uppdatera" knappen. Starta om datorn när uppgraderingen är klar.

  Tips och varningar


 • Återställ inte eller stänga av datorn under uppgraderingen. Om strömavbrott inträffar under uppgraderingen, kommer datorn inte möjlighet att fungera, kräver inköp av ett nytt BIOS-chip, eller ett nytt moderkort.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:felsökning av en skrivare i Windows

Relaterade artiklar


 • hur man reparera en Hewlett Packard HP laptop skärm
 • hur reparera en HP laptop ze4420us
 • Hur du tar isär en 2001 iMac
 • hur till låsa upp en CPU multiplikatorn Athlon XP 2000 +
 • hur du uppgraderar Award BIOS
 • hur du installerar minne för en Compaq Evo n610c
 • hur man kopierar data från en diskett till en CD
 • hur man öppnar det rör sig om en Fujitsu laptop
 • hur man installerar en Western Digital 80GB förstärkt IDE-hårddisk i en Mac
 • varför magneter effekt datorer "diskar?