Dator > hur man uppgraderar en Dell hårddisk

 • hur man uppgraderar en Dell hårddisk


 • Stationära datorer är i princip samma som de flesta andra datorer och använda standard hårdvara. När det gäller reparationer och underhåll, men är en fördel med att äga en Dell att datortillverkaren göra sina fall mycket grundläggande och därmed lätt att arbeta med-speciellt när du behöver öppna datorlådan för sådana uppgraderingar som att ändra din hårddisk.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Hårddisk.


  1.
  Köp en ny hårddisk som har de specifikationer du vill ha. Se till att du antingen köpa samma typ av enhet du haft eller att datorn har en anslutning för den nya typ av enhet du har valt. Enheter kan vara antingen IDE, vilket står för integrerad drivelektronik, eller SATA som står för Serial Advanced Technology Attachment. SATA är det nyare typ av enhet. Båda typerna av omriktare ser likadana men SATA-enheter är snabbare och har en annan typ av anslutning.
  2.
  Öppna den stationära datorn fallet. På äldre Dell stationära datorer finns det en sidodörr du kan ta bort. Dörren har en läpp som skruvas fast på baksidan av chassit. Skruva av Phillips-skruvar medan du håller dörren på plats, och sedan kan du dra luckan ut. Olika Dell modell kan öppna annorlunda. Till exempel några av de nyare modellerna har en knapp på toppen och botten av ärendet som måste skjutas in samtidigt som du drar målet öppet. Dessa öppning är oftast på baksidan av målet eller på toppen av chassit. Kontakta din Dell-handbok för specifikationer.
  3.
  Koppla bort kablarna från baksidan av hårddisken i din stationära dator. Det bör finnas en nätkabel och en datakabel. Skruva loss de fyra små skruvarna som håller enheten till datorn fallet. Du måste ta bort fyra skruvar på båda sidor av enheten. Om du har en äldre Dell måste du skruva loss en dörren på andra sidan av målet. Båda dörrarna kommer från samma sätt.
  4.
  Skjut den nya hårddisken i utrymmet där den gamla var. Fästa den på datorns hölje med fyra skruvar på varje sida. Hårddisken kommer att ha hål så det stämmer med det fall som skall skruvas på plats. Anslut elkabeln. Anslut den gamla data kabel. Om enheten är av olika typ och din Dell har rätt anslutning för ny hårddisk, använda Dells manualen för att lokalisera anslutning och ansluta en kabel från moderkortet till hårddisken. Moderkortet är det stora kretskortet som är fastskruvad i fallet och varje del av datorn ansluter till den. Du kommer förmodligen behöva köpa rätt kabel från en dator återförsäljare. Du behöver ditt Dell Manual för att hitta enheten anslutningen på moderkortet. Den manuella visar ett diagram av moderkortet och de punkter där alla olika kopplingar till det är meningen att bifogas.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man rengör och torka en dator lcd

Relaterade artiklar


 • hur man tar emot ett fax i manuellt läge på Canon MF4150
 • Hur konvertera en IDE-kabel till USB ledningar
 • hur man fixar HP Office Jet 5510 fel bläckpatron
 • hur man återställer bios för en Inspiron
 • Hur ansöker man långsam dator inställningar
 • Avinstallera och installera en ny skrivardrivrutin
 • hur man byter ett moderkort i en Acer Aspire 5315
 • hur man byter en SONY PCG-fxa53 moderkort
 • hur du kontrollerar om ett ASUS moderkort garantin fortfarande gäller?
 • hur du lägger upp bilder på en dator