Dator > varför flera saker bearbetning frågor

 • varför flera saker bearbetning frågor


 • Flera saker samtidigt behandlingen är den process genom vilken en dators processor kan delegera uppgifter bland datorns kärnor. Det sätt på vilket datorn kan bryta varje uppgift i dess olika delar och sedan att bearbeta uppgifterna har mycket att göra med processorns ultimata prestanda. Personer som använder sina datorer att utföra relativt enkla uppgifter kommer antagligen aldrig att märka att multitasking pågår, oavsett vilken metod deras dator använder att utföra den. Å andra sidan kan datorns metoden för multitasking göra en enorm skillnad i maximal prestanda för användare som vill åstadkomma komplicerade uppgifter som att partiet videoredigering eller tunga spel.

  Basic multitasking Använder

  När en dator driver flera program på en gång är det multitasking. Till exempel att öppna webbläsaren när du använder Microsoft Word är ett fall av multitasking, eftersom din enda processor ligger mer än en uppgift. Multitasking sker även när datorn hanterar processer som öppnar under starten. Det är viktigt, eftersom de flesta användare öppna flera program samtidigt och förvänta sig att alla program att köra så fort som deras andra redan öppnade program. Datorer som använder de mest effektiva metoderna för multitasking kommer att fullgöra alla dessa uppgifter på ett mer sömlöst än de som inte gör det.

  Effektiv Multitasking

  Multitasking kapacitet att ta flera faktorer, inklusive antalet kärnor som finns på en CPU, mängden största minne tillgängligt på användarens system och hastigheten på centralenheten. Datorns front side bus, eller FSB, som avgör hur snabbt en processor kan kommunicera med hårdvara och mjukvara, kan också spela en avgörande faktor för effekten av datorns multitasking.

  kooperativ multitasking

  Av de olika former av multitasking, är den första kooperativ multitasking, vilket innebär att operativsystem som möjliggör för närvarande kör uppgifter att ge upp kontrollen över processorn till andra uppgifter. Denna process fungerar genom att hitta sekundära uppgifter som inte nödvändigtvis är i behov att bearbeta information vid den aktuella tidpunkten. Dessa processer då blir aktiva först när CPU-resurser finns tillgängliga. I själva verket ger denna process bara en illusion av multitasking, eftersom datorn är faktiskt rada upp enskilda ämnen från flera program och möjlighet att passera genom sitt system, en i taget för bearbetning. Följaktligen kan köra partier av komplicerade uppgifter på en gång orsaka dem alla för att köra betydligt långsammare.

  Preemptive Multitasking Process

  föregripande parallellbearbetning används vanligen mer än kooperativ multitasking och bestäms av operativsystemet, vilket gör att uppgifter att gå igenom behandling baserat på deras prioritet. Med hjälp av denna process, är en uppgift endast tillåtet att köra under en viss tid eftersom en annan uppgift är igång. På grund av styckning av uppgifter i tid segment, är denna process som ofta kallas "time-slice" multitasking. Eftersom detta är en annan metod för behandling av enskilda ämnen ett i taget, orsakar det också flera komplexa uppgifter att köra långsammare om de är alla kör på en gång.

  Multitasking Operativsystem

  Microsoft Windows, Linux och Mac OS X-system alla använder flera saker samtidigt behandling för att köra sina program, men är den typ av multitasking bestäms av respektive företag. Dagens moderna versioner av dessa företags system använder föregripande parallellbearbetning i stället för kooperativ multitasking.

  Multitasking Behandling

  Nyare multi-core processorer innehåller mer än en mikroprocessor, eller processor, paketerat i en enda processor. Eftersom varje mikroprocessor kan köra oberoende av varandra, kan flera program trådar körs samtidigt utan att stå i kö för behandling-med andra ord, de kan uppnå sann multitasking. Utöver detta, Intels nyaste (sedan 2010) processorer, inklusive Core i7, användning Turbo Boost och Hyper-Threading-teknik för att varje mikroprocessor för att arbeta med flera trådar samtidigt, vilket ytterligare ökar den multi-core CPU: s förmåga att verkligen utföra flera uppgifter samtidigt. Denna typ av multitasking kraftigt ökar en dators förmåga att utföra krävande uppgifter såsom parti videoredigering och spel med liten eller ingen minskning i hastighet eller prestanda kvalitet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du tar bort tangentbordet locket på en Compaq c751nr

Relaterade artiklar


 • hur man byter CMOS batteriet i en Dell-X200
 • vad är en AV-kabel?
 • Hur vet jag när routern på min dator behöver bytas ut?
 • hur man kan spara YouTube-videor till ett hopp enhet
 • hur man bränner DVD-skivor från en enhet till en annan enhet
 • hur man öppnar en Sony Vaio PCV rs360cs fall
 • hur man registrerar ett äpple ipad
 • hur du ställer in Microsoft Exchange-konton på en IPAD
 • hur man uppgraderar ett moderkort för Windows XP
 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor