Dator > hur man byter hårddisk på en G4 Mac mini

 • hur man byter hårddisk på en G4 Mac mini


 • Om du arbetar med ett överflöd av stora filer, öka din lagringskapacitet kan spara dig besväret med att jonglera mindre flash-enheter eller andra externa enheter. Tänk på att öppna Mini kan ogiltigförklara garantin. Dessutom, till skillnad från traditionella stationära datorer är Mini inte utformad för enkel uppgradering. Således tar det lite tålamod för att få det öppet. När du gör är dock köra installationen inte svårare än på någon annan dator

  Du behöver:.
  Putty Knivsats av mini skruvmejslar.


  1.
  Stäng av Mac Mini och kopplar ur nätsladden och andra kablar eller kringutrustning som kan fästas på dess baksida panel.
  2 .
  Vänd Mini upp och ned. Sätt in spackel i den lilla mellanrum nära yttre kanten av datorn, mellan basen och höljet.
  3.
  Försiktigt bända uppåt. Detta kommer att lyfta ena kanten av basen något ur höljet. Gör detta för alla sidor utom baksidan.
  4.
  Lyft foten ur huset. Vänd basen över, sätter ned den och sätta hölje åt sidan.
  5.
  Leta reda på Bluetooth och Wi-Fi-antenner bifogas till basen. Detta är två platt, rektangulär komponenter längs kanterna av maskinen. Ångra all tejp som får fastställa dem till datorn och lyft bort dem.
  6.
  Ta bort RAM. RAM-minne är en platt grön styrelse vilar på dess kant på maskinens vänstra sida (om du är vänd mot datorns framsida). Lossa clipsen på båda sidor av RAM och lyft ut det. Rör inte stiften metallkontakt.
  7.
  Hitta och ta bort de tre skruvarna som fäster höljet till botten panelen. Dessa är placerade i tre av panelens hörn. Basen består av bostäder för datorns komponenter som är ansluten till en nedre panelen. Ta inte bort skruvarna på ovansidan av huset.
  8.
  Koppla bort kablarna för fläkten och strömförsörjning. Dessa ligger längs den yttre kanten av den nedre panelen. Var försiktig så att kontakterna kan lätt skadas.
  9.
  Lyft huset bort av panelen, vänd den upp och ner och ställa den bredvid panelen. Wi-Fi och Bluetooth antenner kommer att köra från huset till botten panelen. Var noga med att inte dra på dem.
  10.
  Lossa Wi-Fi och Bluetooth antennkablar i sina anslutningar på undersidan.
  11.

  Leta kylfläkten inuti huset. Det kommer att vara bredvid hårddisken. Ta bort de tre skruvarna i hörnen av kylfläkten. Lyft ur den och lägg den åt sidan.
  12.
  Bort de fyra skruvarna montering av hårddisken till huset. Skala bort alla tråd tejp som kan vara på plats. Koppla bort hårddisken från kontakten bakom det. Skjut den framåt och lyft upp och ut.
  13.
  Sätt in den nya hårddisken i bostäder, fast i kontakten och skruva fast.
  14.
  ihop maskinen i omvänd ordning på din demontering. Detta innebär ersätter tråd tejp, fästa fläkt, ansluter Wi-Fi och Bluetooth kablar, återansluter fläkt och strömförsörjning, skruva fast dosan i den nedre panelen, som ersätter RAM, inställning rektangulär antenner på plats och montering av höljet.

  tips och varningar


 • Inte alla Minis är exakt likadana. Anteckna dina steg under demontering som hjälper dig vägleda genom sammanslagning.
 • Säkerhetskopiera all information du vill behålla innan du tar bort din hårddisk. Kontrollera att du är jordad innan du arbetar på någon dator. Detta kan uppnås genom att bära ett antistatarmband eller genom att vidröra datorns nätaggregat när den är ansluten till ett jordat vägguttag. Öppning av Mac Mini kan innebära att garantin.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man installerar en b120 Inspiron skärm laptop bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur man byter en hårddisk i en Everex stepnote NC1500
 • hur du ansluter två bildskärmar med en USB-adapter
 • hur du installerar en Windows-operativsystem i en Apple Macintosh-dator
 • Skillnaderna mellan Intel Celeron M & AMD Athlon
 • hur man installerar en begagnad hårddisk
 • hur man installerar en USB-enhet masslagringsenhet i Windows 98
 • hur man byter en bärbar dator skärm med en 770z skärm
 • HP Photosmart A522 felsökning
 • hur reparera bakgrundsbelysningen på en hp pavilion ze1210 laptop
 • hur till återvinna en förlorad lösenord i en Dell 1501 med Windows