Dator > hur reparera minne på XP

 • hur reparera minne på XP


 • RAM kan gå illa som helst, var som helst, av någon anledning. Datorn bygger på minne för att lagra program och filer tillfälligt, om RAM går dåligt, datorn får blå-skärm, ger fel under användning, eller kanske inte ens startar upp alls. Memtest, ett kostnadsfritt verktyg som utvecklats av HCI, analyser ditt minne. Memtest får du veta om har dåligt minne så du kan byta ut den. Crucial ger en ledigt minne scanner så det RAM du ersätter den med är garanterat kompatibla och fungerar med datorn

  Du behöver:.
  Operativsystemet Windows XP.
  Memtest.
  Crucial minne sökningen.

  Testa datorns minne


  1.
  Hämta memtest. På din Windows XP-dator, öppna en webbläsare och skriv följande (utan citattecken) i adressfältet: "http://www. softpedia. com/get/Tweak/Memory-Tweak/MemTest. shtml" och tryck sedan på Enter. Klicka på den blå knappen "Download" ovanför orden "Lägg till hämtningskorgen" på den webbsida som visas. Klicka på "extern Mirror 1" på nästa sida för att starta nedladdningen. Spara filen på skrivbordet och klicka på "OK. "
  2.
  Utdrag memtest. Leta reda på" MemTest. ZIP "filen du just laddat ner och till höger på den. På snabbmenyn som visas, klicka på" Extrahera alla . . . " att börja utvinningen guiden. I Extraheringsguiden fönstret, klicka på "Nästa". Under "Välj en destination" helt enkelt klicka på "Nästa" igen. Lämna en bock i rutan bredvid "Visa extraherade filerna. " Slutligen Klicka på "Slutför" för att extrahera memtest. Den memtest körbara visas.
  3.
  Kör memtest. Dubbelklicka på memtest. exe. Klicka på "Kör" om du tillfrågas. Följ instruktionerna på skärmen innan du kör testet. Slutligen klickar du på "Start Test" för att köra memtest. Memtest söker igenom din dator och varnar dig om problem uppstår eller om din minne behöver bytas ut.

  Byta datorns minne


  1.
  Ladda Crucial minne skannern . Öppna en webbläsare och skriv följande (utan citattecken) i adressfältet: "www. crucial. com" och tryck sedan på Enter. Vid Crucial webbplats, klicka på "Scan My System"-knappen. På nästa sida som visas, placera en bock i rutan bredvid orden "Genom att välja den här rutan och klicka på ladda ner skannern knappen, jag accepterar villkoren. " Nu, klicka på "Ladda ner Scanner"-knappen. Spara filen på skrivbordet och klicka sedan på "OK".
  2.
  Kör minne skannern. Hitta och dubbelklicka på "CrucialScan. exe"-ikonen. En webbläsare öppnas och genomsökningen startar. Den bästa minne matchningar för din dator visas i resultatfönstret.
  3.
  Välj den mängd RAM-minne du vill använda för din dator och följ instruktionerna för att köpa din ersättning RAM.
  4.
  installera din nya RAM. Stäng av datorn. Koppla från datorn från alla strömkällor, inklusive batterier. Försiktigt bort den gamla RAM-modulen genom att trycka på spärrarna ut. Modulen dyker upp ska tas bort. Installera den nya modulen genom att rada upp skårorna i nederkanten av modulen med skårorna ligger i RAM-kortplatsen. Tryck försiktigt på modulen tills en liten "klick" hörs är. Tvinga inte modulen i. Se till att båda sidor av RAM-modulen är ordentligt fastlåst. Upprepa för andra moduler.
  5.
  Anslut datorn till A /C makt. Slå på datorn och njut av din nya minne!


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter hårddisk i en IBM 6350 35u

Relaterade artiklar


 • hur man tråd en dator
 • 64 bitars laptop jämfört med 32 laptop bitars operativsystem
 • hur du installerar en Windows-operativsystem i en Apple Macintosh-dator
 • notebook köpa tips
 • hur du tar bort ett faxmodem på Vista
 • hur man fixar CD DVD-spelare fråga (Windows-operativsystem)
 • felsökning av en Canon PIXMA MP800 skrivare
 • hur ta reda på vilka bärbara datorer en DVD-ROM kommer att passa
 • Hur man använder en Wii Remote på en PC
 • felsökning en HP Deskjet d2345