Dator > hur man byter ett vägguttag på en Dell Inspiron 8600

 • hur man byter ett vägguttag på en Dell Inspiron 8600


 • Strömuttaget på en Dell Inspiron 8600 kan du ansluta nätadaptern till datorn för att ladda batteriet efter att den har tömts på sin kraft. Även om du kan byta bara strömuttaget på vissa datorer på Dell Inspiron 8600 är eluttaget integrerade på moderkortet, utan du måste byta hela moderkortet om du vill byta ut eluttaget. Du normalt bara byta ut eluttaget om datorn inte går att ladda batteriet och när du har avlägsnat batteriet som orsak till problemet.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel (nonmagnetized)
  . Platt skruvmejsel (nonmagnetized).
  Ersättning moderkort.
  Dell Inspiron 8600.


  1.
  Vänd på laptop över så att bottnen uppåt och gångjärn är vänd mot dig.
  2.

  Ta ut batteriet ur den bärbara datorn genom att trycka den rektangulära fliken till höger på batteriet och lyft ut batteriet ur facket på den bärbara datorn. Batteriet är locared i centrum av datorn, mot toppen, precis under där du skulle hitta spärren för att frigöra displayen.
  3.
  Ta bort hårddisken i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort den enda skruv ligger ca en tum från toppen av den bärbara datorn på den vänstra kanten. Du kan se konturerna av en rektangel, som är hårddisken. När du tar bort skruven, dra hårddisken från den bärbara datorn. Använd den räfflade spåren för att hjälpa grepp hårddisken när man drar.
  4.
  Ta bort de tre rektangulära plastskydden på undersidan av den bärbara datorn. Två av skydden har en enda skruv som håller dem på plats, medan stödet i det nedre vänstra hörnet har två. Locket med två skruvar skyddar datorn fläkten.
  5.
  Ta mini-PCI-kortet från den bärbara datorn. Du hittar Mini-PCI-kortet i kortplatsen till höger på hårddisken. Det finns metall klämmorna högst upp och längst ner på kortet. Tryck klipp ifrån varandra, vilket gör att Mini-PCI-kort att dyka upp i en vinkel. Koppla den vita och svarta kablar anslutna till kortet och dra sedan ut kortet ur kortplatsen.
  6.
  Ta bort minnesmodulerna finns i facket till höger om mini-pci kortplats. Liksom Mini-PCI-kort, minnesmoduler har metall klämmorna håller dem på plats. Klippen är på vardera sidan av varje modul. Separat klippen samtidigt på varje minnesmodulen att få den att dyka upp i en vinkel. Ta bort varje modul från den bärbara datorn.
  7.
  Ta bort den optiska enheten från datorn. På höger sida av laptop nära botten, hittar du en lång rektangulär kontur med en mindre rektangulär kontur i det nedre hörnet. Tryck på de mindre rektangel som kommer att orsaka en plastfliken sticka ut från den bärbara datorn. Dra på fliken för att ta bort den optiska enheten från den bärbara datorn.
  8.
  Ta bort skruvarna från botten av den bärbara datorn. Det finns 14 skruvar helt: sex längs botten, tre längst upp, en i det nedre högra hörnet av batteriet kortplats, en precis nedanför där hårddisken var beläget, två strax ovanför varje hörn av fack där minnesmodulerna var , och en ca en tum under minnesmodulfacket.
  9.
  Vänd den bärbara datorn över och öppna skärmen till fullo.
  10.
  in en platt skruvmejsel i mellan det blå skyddslocket och den bärbara datorn basen till vänster om "Inspiron" etikett. Försiktigt bända den blå täcka upp, sedan försiktigt lyfta upp locket från vänster till höger för att släppa klippen håller den på plats. Till höger ser du en koppling från det blå locket till moderkortet. Lyft upp på kontakten för att koppla ur den. Avlägsna det blå skyddslocket.
  11.
  Försiktigt lyfta upp skärmen från tangentbordet. Dra i fliken för kabeln som ansluter skärmen till moderkortet. Du hittar på fliken längst upp i den bärbara datorn, direkt i centrum. Efter bortkoppling av kabeln, ta bort displayen från den bärbara datorn.
  12.
  Bort de två skruvarna ovanför "F4" och ovanför "Pause"-knappen och lyft sedan tangentbordet upp försiktigt.
  13.
  Lyft upp på fliken för kabeln tangentbordet ansluts till moderkortet. Fliken ligger under där man skulle hitta på mellanslagstangenten.
  14.
  Koppla fliken till höger på tangentbordet kontakten fliken och sedan ta bort de två skruvarna längst upp i den bärbara datorn . Skruvarna är bara inne där de använda gångjärnen vara. När du tar bort skruvarna försiktigt kör fingrarna längs kanterna av datorn mellan den övre och nedre delar av den bärbara datorn att skilja dem åt. Ta bort det översta bit från den bärbara datorn.
  15.
  Ta ut grafikkortet. I centrum av den bärbara datorn, nära toppen, hitta ett "L" formad metallbit. Detta är grafikkortet. Ta bort de två skruvarna på vänster sida av metall bit, en skruv i det nedre högra hörnet, och en skruv på toppen av metall bit. Ta ut kortet från den bärbara datorn.
  16.
  Ta av mikroprocessorn Thermal-Kyla församling från den bärbara datorn. I det vänstra övre hörnet av den bärbara datorn, leta ett kopparrör ansluten till en kvadrat med fyra skruvar (en i varje hörn). Ta bort de fyra skruvarna och ta sedan bort kyla församling från den bärbara datorn.
  17.
  Ta bort processorn från den bärbara datorn. Mikroprocessorn ligger under där den fyrkantiga delen av mikroprocessorn termiskt kylning församling lör Hitta en skruv längst upp i mitten av torget mikroprocessor. Med hjälp av en platt skruvmejsel och vrid skruven moturs så långt det går, det inte kan tas bort, lyft ut mikroprocessorn
  18
  Ta bort moderkortet stöd. . . Den svarta plastbiten längst upp i mitten av den bärbara datorn är moderkortet stöd. Hitta och ta bort en enda skruv placerad på varje ände av plastbit och sedan ta bort moderkortet stöd från den bärbara datorn.
  19.
  Skruva av motherboad från botten av den bärbara datorn. Det finns sammanlagt tre skruvar: en ligger direkt i centrum av den bärbara datorn, är en i fack där hårddisken brukade vara, och en ligger en tum ner och till höger om den högra skruven som hade säkrat moderkortet stöd.
  20.
  Lyft moderkortet från botten bärbara pjäs.
  21.
  Sätt i det nya moderkortet i botten laptop bit, sedan tillbaka steg 1-19 att återmontera den bärbara datorn.

  tips och varningar


 • Touch en bit metall innan du rör någon inuti datorn komponent för att fullgöra alla potentiellt skadliga statisk elektricitet.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man öppnar en Dell adapter laptop V85

Relaterade artiklar


 • laptop minne
 • hur man använder två ljudkort i en pc
 • hur man når en extern hårddisk utan operativsystem
 • hur du ändrar LCD-skärm på Dell Inspiron 9300
 • hur man underhåller en miljö operativsystem
 • hur du uppgraderar digitala pc 5510 minne
 • Hur får man en dator att känna igen ett operativsystem som finns på en extern hårddisk
 • hur man skriver ut en 8x10 foto på en Dell 964 allt i ett
 • hur du installerar ett ljudkort på en Toshiba laptop med Windows XP
 • hur man installerar ett chip RAM-minnet på en IBM T23