Dator > hur man byter Compaq Presario s4020wm hårddiskar

 • hur man byter Compaq Presario s4020wm hårddiskar


 • Den S4020WM modell av Compaq Presario raden av stationära datorer levereras som standard med en 40 gigabyte hårddisk. Om du tänker att rippa en stor samling av cd-skivor eller installera en mängd stora program, kommer du troligtvis att uppgradera hårddisken till en modell som erbjuder betydligt mer lagringsutrymme. Byta hårddisk är en del av processen. Du måste säkerhetskopiera viktiga data från den gamla enheten och installera ett operativsystem på den nya enheten

  Du behöver:.
  USB-minne.
  Phillips-skruvmejsel.
  Hårddisk.
  Compaq återställningsskiva.


  1.
  Anslut ett USB-minne till en av din Compaq Presario S4020WM är tillgänglig USB-portar. Välj "Öppna en mapp" när Windows "Spela upp automatiskt" visas.
  2.
  Klicka på "Start" och välj "datorn". Klicka på någon fil som du vill behålla från Compaq nuvarande hårddisk och dra den över till USB-minne fönster. Ta bort minnesenheten och stänga av Presario S4020WM.
  3.
  Ta bort datorns nätsladd och koppla bort alla andra sladden och enhet ansluten till datorns hölje. Flytta Presario s fall på sin sida på ett stadigt underlag.
  4.
  Ta bort de två skruvarna på baksidan slutet av Presario sida panel. Ta tag i bakkanten av sidopanelen och skjut den åt vänster. Dra panelen av datorn.
  5.
  Leta plastflikarna på vänster och höger sida av Presario främre gavel. Tryck in flikarna och dra panelen av datorn: s fall.
  6.
  Leta reda på befintliga rektangulära hårddisk enhet som är placerad i metall enhetsfacket på höger sida av Presario s fall. Koppla ur två kablar anslutna till baksidan av hårddisken.
  7.
  Använd kryssmejsel för att ta bort de fyra skruvar som håller hårddisken till Compaqs enhetsfacket. Skjut driva och dra ut hårddisken av främre delen av Presario: s fall.
  8.
  Skjut den nya hårddisken i enhetsfacket och se slutet med de två kontakten hamnar står inför i Presario fall. Fäst skruvarna du tidigare tog bort för att låsa hårddisken till enhetsfacket.
  9.
  Anslut två kablar bort tidigare till lämpliga hamnar på den bakre änden av den nya hårddisken. Montera sidopanelen och frontpanelen på Compaq Presario S4020WM.
  10.
  Sätt tillbaka alla kablar du tidigare tog bort till sina respektive hamnar. Slå på Compaq Presario och sätt in Compaq återhämtning skivan i datorns skivenhet.
  11.
  Följ anvisningarna som visas på Compaqs skärmen för att installera operativsystemet och standardinställningar på ny hårddisk.

  tips och varningar


 • den bakre änden av hårddisken har en liten serie stift kallas "bygelstift" och en plastbit monterad på två av stift. Kontrollera i handboken som följde med hårddisken för att säkerställa att bygelstift är inställda på "master"-inställningen. Om plastbiten inte redan är ansluten rätt stift, måste du ställa den på rätt PIN konfiguration som motsvarar befälhavaren inställningen.
 • aldrig arbeta inuti din Compaq Presario S4020WM utan att vara jordad först. För att jorda dig själv genom att trycka fingrarna mot metallen portarna på långt tillbaka slutet av Compaq: s fall eller något metallföremål vidröra marken.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en CMOS-batteri på en Toshiba satellit psaa5u

Relaterade artiklar


 • hur man byter en hårddisk i en bärbar dator Everex
 • hur du formaterar SD-kort på en Panasonic tz5k
 • hur man byter en högljudd hårddisk på en Dell gx280
 • hur man fixar en Averatec av3715-ed1 laptop
 • hur man gör med överskott datorer
 • hur man köper en cad laptop
 • Felsökning av dv6000 HP strömadapter
 • hur man installerar en USB-enhet masslagringsenhet i Windows 98
 • hur radera ditt operativsystem från din hårddisk
 • Skillnaderna mellan SDRAM och DDR