Dator > hur till återvinna från en HP hårddiskkrasch

 • hur till återvinna från en HP hårddiskkrasch


 • Hårddisken kraschar är smärtsamt för oförberedd. Inte bara kommer data att gå förlorade som inte var säkerhetskopieras, men om återställningsskiva som skapades inte när datorn köptes, måste du beställa en att återhämta sig från en HP hårddiskkrasch att återställa datorn till fabriksinställningar fungerande skick.  En fördel med en HP hårddiskkrasch är att du kan passa på att investera i en större hårddisk än den som ursprungligen installerat på din HP dator, vilket ger belöning en större hårddisk för arbetet med att ersätta hårddisken och återställa operativsystemet.

  Du behöver:
  antistatiskt
  . Nya hårddisken.
  Phillips-skruvmejsel.
  HP återställningsskiva set.
  Backup skivor (tillval).


  1.
  Tryck och håll inne strömbrytaren tills datorn stängs av. Hårddisken (och därför Microsoft Windows) är irreversibelt skadad, så vi inte behöver oroa sig för att göra det värre vid denna punkt.
  2.
  Dra ur nätsladden, skärm, tangentbord , mus, nätverk, telefon, USB och alla andra sladdar, kablar eller enheter som är anslutna till din HP-dator.
  3.
  Flytta datorn till en ren och väl upplyst arbetsyta på en icke-matta på golvet. Detta kommer att minska några chanser av statisk urladdning och ge dig en bra arbetsplats.
  4.
  Lossa skruven som håller rätt sidokåpan. Skjut tillbaka och utåt för att ta bort.
  5.
  Tryck in de sex flikarna säkra fronten på datorn för att frigöra låsning mekanism. Dra framför datorn rakt av, med hjälp av försiktighet inte att fastna och bryta någon av de lossade flikar.
  6.
  Pressa spärrarna säkra data-och strömkablarna på baksidan av den kraschade hårddisken och dra kablarna från enheten för att ta bort. Böj eller vrid inte kablar eller kontakter på något sätt att undvika att skada kontakterna.
  7.
  Ta bort skruvarna som håller kraschade enheten på plats med hjälp av Phillips-skruvmejsel och dra hårddisken genom framför datorn för att ta bort.
  8.
  Placera den nya hårddisken i enhetsfacket och linje upp skruvhålen med hålen ligger i enhetsfacket. Byt ut skruvarna som håller hårddisken på plats.
  9.
  Anslut data-och strömkablarna på baksidan av den nya hårddisken. Skjut försiktigt tills kablarna på mjukt på plats.
  10.
  Tillbaka frontkåpan genom att försiktigt trycka den på plats igen. Flikarna kommer klicka för att säga att de har låst ordentligt. Skjut panelen på plats och dra åt skruven.
  11.
  Anslut nätsladden, bildskärm, tangentbord, mus och högtalare till datorn.
  12.
  Tryck på strömbrytaren och tryck på knappen för att öppna den optiska enheten. Mata in den första skivan i återhämtningen skiva i den optiska enheten innan du håller ner strömbrytaren för att stänga av datorn.
  13.
  Tryck på strömbrytaren på datorn och tryck omedelbart på "F11"-knappen.
  14.
  Tryck på "R" för att välja ett standardsystem Recovery.
  15.
  Switch återställningsskivan med nästa i uppsättningen när datorn begär skivan förändring. Datorn kommer att ta lite tid att installera om operativsystemet på datorn och startar om när den är klar.
  16.
  Byt filer och mappar som du hade backas upp på backup-skivor genom att kopiera dem till motsvarande positioner på den datorn.

  tips och varningar


 • Om du har tappat bort eller misslyckats med att skapa en uppsättning återställningsskivor och HP informerar dig om att dina som är slutsåld, RestoreDisks. com (se Resurser) Lagren ett brett spektrum av återställningsskivor-det förmodligen kommer att få som du behöver.
 • Tvinga inte någon kontakter när fast eller lossa enheter. De flesta är knappat skall införas ett visst sätt, så kontrollera inriktningen på en kabel som inte kommer att ansluta.
 • Använd ett antistatiskt armband när du arbetar inuti datorn för att undvika skador orsakade av statisk elektricitet.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man gör en digitalt räkneverk

Relaterade artiklar


 • hur man skriver och skydda en dvd
 • användningsområden för projektorer
 • hur du ställer in en HP trådlös skrivare med en bärbar dator och ingen router
 • felsökning en 2580C Canon DR
 • hur man byter en hårddisk i en bärbar dator Everex
 • hur man ansluter en dator moniter till ett surround-system
 • hur du installerar ett minne i en Dell Inspiron 1000
 • typer av tryckerier och användningsområden
 • hur du formaterar en HP Pavilion m7580n
 • de typer av masslagringsenheter en dator