Dator > Hur du tar isär en Hewlett Packard dator notebook

 • Hur du tar isär en Hewlett Packard dator notebook


 • Laptop är demontering en användbar färdighet att finslipa. Det tillåter dig att byta ut större och mindre hårdvarukomponenter och utföra rutinunderhåll på din bärbara moderkortet. Hewlett Packard (HP) laptop demontering skiljer sig från laptop till laptop. Dessutom erbjuder HP service manualer för huvuddelen av sina bärbara datorer från deras supportsida. Du kommer att finna att många bärbara HP-datorer är lika, om inte identiska, i deras demontering processer

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Platt skruvmejsel.
  ESD armband.


  1.
  Stäng av HP laptop. Koppla ur strömkabeln, koppla bort alla externa enheter, stäng LCD-skärmen och vänd laptop över.
  2.
  Leta batteriet på undersidan hölje av den bärbara datorn. De flesta HP batterier är fastsatt på den bärbara datorn av en eller två spärrarna. Tryck på flikarna tills batteriet är frikopplad från sitt fack. Lyft batteriet ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  3.
  Leta reda på hårddisken locket. På de flesta HP bärbara datorer, är hårddisken facket på antingen längst ner till vänster eller höger sida av bärbara botten hölje. Ta av Phillips-skruv säkra hårddisken locket till laptop, och ta av locket. Ta tag i svarta fliken sticker ut från hårddisken i facket, lyft hårddisken ur facket och lägg den åt sidan.
  4.
  Ta ut CD /DVD-enheten från den bärbara datorn. De flesta HP laptop DVD-enheter är säkrade i sina avdelningar av ett enda Phillips, skruv på undersidan hölje av den bärbara datorn som gränsar till DVD-enheten. Avlägsna fästskruven och skjut DVD-enheten ur facket.
  5.
  Leta reda på minne /trådlösa kortet luckan och ta bort den enda Phillips, skruv fästa luckan till bärbar dator. Ta bort luckan och ställ den åt sidan.
  6.
  Bestäm vilket RAM-modul du vill ta bort först. Bred ut spärrarna på vardera sidan av modulen, luta modulen i 20-till 30-graders vinkel, och dra ut modulen ur minnet facket. Upprepa detta steg för varje del av RAM-minne du ta bort.
  7.
  Koppla de två antennkablarna från trådlösa kortet och ta bort de två skruvarna säkra det trådlösa kortet till moderkortet. Lyft det trådlösa kortet ur den bärbara datorn. Förvara kortet i en icke-statisk plastpåse.
  8.
  Avgöra om det finns några skruvar inuti batterifacket. Om det finns, bort dem eftersom de är säkra på tangentbordet täcka till den bärbara datorn. Ta bort enstaka Phillips-skruv placerad till vänster om minnesplatsen. Vänd den bärbara datorn över och öppnar LCD-skärmen.
  9.
  Ta bort tangentbordet locket, som är en tunn plastremsa som täcker LCD-gångjärnen. Om du tog bort skruvarna från batterifacket bör tangentbordet täcka komma rätt av. Om inte, måste du bända upp och tar bort skalet med en liten, platt skruvmejsel.
  10.
  Ta tag i övre kanten av tangentbordet bakom den översta raden av tangenter. Luta tangentbordet uppåt och placera tangentbordet ansiktet ner över styrplattan och handledsstödet. Leta reda på tangentbordet flatkabeln på undersidan av tangentbordet. Följ flatkabeln till där den ansluter till moderkortet. Lägg märke till låsflikarna på varje sida av kabeln kontakten. Tryck på flikarna och koppla bort kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  11.
  Stäng LCD-skärmen och placera den bärbara datorn nedåt. Ta bort enstaka Phillips-skruvar från det övre högra och vänstra hörn på laptop botten hölje. Placera den bärbara datorn uppåt, öppnar LCD-skärmen och koppla bort alla kablar som LCD-skärmen till moderkortet. Ta bort Phillips-skruvarna från varje LCD gångjärnet. Lyft LCD-skärmen församling bort av den bärbara datorns bas och den åt sidan.
  12.
  Vänd den bärbara datorn bas över så undersidan av den bärbara datorn är vänd uppåt. Ta bort de återstående 14 Phillips-skruvarna från botten hölje av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn över med styrplattan mot dig. Koppla bort styrplattan kabeln från moderkortet.
  13.
  Avskaffa de återstående fem Phillips-skruvar från det övre högra och vänstra hörn övre höljet. Ta tag i främre kanten av det övre höljet och sakta ut hela lamphuset från den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Använd ett ESD (Electro-static discharge) handledsrem (se Resurser) för att förhindra elektriska skador på din bärbara dator hårdvara.
 • Om du skadar din bärbara dator under demonteringen processen, HP: s garanti avtal får eller inte får täcka reparationskostnaderna. Kontakta din garanti avtal litteratur innan du försöker ta isär den bärbara datorn.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du tar bort en HP Pavilion kanal a1730n luft

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna från en HP hårddiskkrasch
 • hur du tar bort Sony laptop nyckel styrelser
 • Felsökning Hewlett-Packard Deskjet 882C
 • hur man ansluter en SanDisk USB-minne till en PC
 • hur man installerar en parabolantenn för datorer
 • hur man uppgraderar en thinkpad 2724 cpu
 • hur du lägger till PC minnen till HP-datorer
 • hur man fyller en Canon MX850 bläckpatron
 • PC inspelningsenheter
 • felsökning av en hp 1200 skrivare