Dator > vad äldre minne tekniken är DDR en förlängning av?

 • vad äldre minne tekniken är DDR en förlängning av?


 • Dual Data Rate Random Access Memory (DDR RAM) är baserad på Synchronous Dynamic RAM (SDRAM). Dessa typer av minne som används i persondatorer, men från och med 2010, nya versioner av DDR är vanligare. Deras syfte är att hämta data processorn behöver från hårddisken för att genomföra programmet instruktioner. Till skillnad från hårddisk minne, lösa de sin data när datorn stängs av

  SDRAM Funktion

  Data i RAM-minnet lagras i minnet celler, vardera bestående av en transistor och en kondensator med förmåga att representera en bit av information. Om biten är en 0, håller transistorn öppen, vilket hindrar strömmen från att nå kondensator. Att representera en 1, stänger transistor, så nuvarande strömma in och ut från sina kondensator. Dynamic RAM består av kondensatorer som "läcka" ut, och kräver ständig ström för att hålla sina uppgifter. Dessa marker har en enklare struktur jämfört med tekniker som håller ut längre. Detta möjliggör för mindre flisstorlekar utan att minska kapaciteten. Enligt PC Guide uttrycket "synkron" avser RAM som fungerar på takten i datorns klockcykel. Detta gör att RAM ta emot och behandla instruktioner samtidigt. Denna teknik, som kallas "interleaving", var inte möjligt med asynkron RAM.

  SDRAM Begränsningar

  För den tidsperiod som SDRAM var standard i persondatorer, tillverkare ökade sin hastighet från 66 MHz till 100 MHz. De minskade även sin latens, den tid det tar för minnet att lämna uppgifter när de mottar en begäran från 58 nanosekunder till 56. Men även om dessa framsteg ägde rum hastigheter processor såg en 12-faldig ökning-rendering standard SDRAM kan hålla jämna steg med CPU kapacitet.

  DDR Funktioner

  DDR fungerar precis som SDRAM, förutom att den kan överföra data två gånger per klockcykel, om de så kallade "Rising" och "faller" kanterna på klocksignalen. Den använder också en prefetch buffer för att läsa inte bara de begärda uppgifterna, men data intill den på raden av minnesceller. Detta ger processorn med två "datawords" per minnet, snarare än ett.

  Tidsplan

  År 1993 införde Samsung KM48SL2000, den första kommersiellt tillgängliga SDRAM-chip. På den tiden de flesta datorer sprang på DRAM-moduler. År 2000 var SDRAM den nya standarden för PC minne. När tillverkare börjat införa nya processorer som kan hantera mer data än SDRAM kunde ge skapade minne beslutsfattare DDR som en lösning. Från starten 2000 fram till 2010, har DDR och dess efterföljande versioner varit standard minnesteknologi.

  Innovationer

  DDR2 använder en prefetch buffer som får fyra datawords per minnet, dubbelt så många per klockcykel som vanligt DDR. DDR3 fördubblar detta, hämta åtta datawords per tillgång. Enligt Benchmark tester, gör det här med bättre energieffektivitet än DDR2.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:demontering instruktioner för en 12-tums PowerBook G4

Relaterade artiklar


 • fördelarna med random access memory
 • Sony Vaio PCG-z505r felsökning
 • hur du tar bort en kylfläns från en CPU
 • hur att fylla en patron Brother Toner tn250
 • hur man kopierar en mini dvd till en hårddisk
 • hur till göra min trådlös optisk mus
 • hur man underhåller en miljö operativsystem
 • hur du fyller på hålremsa på en Canon P23-dh
 • troubleshootinging en dator LCD
 • Hur man använder en matrisskrivare med win2000/officexp arbetsstation