Dator > demontering instruktioner för en 12-tums PowerBook G4

 • demontering instruktioner för en 12-tums PowerBook G4


 • Laptop är demontering ofta en lång och mödosam process. Apples datorer är inget undantag från denna regel. De har i allmänhet mindre utrymme att arbeta med och kan lätt skadas. Lära att ta isär din Powerbook G4 laptop är en färdighet som kommer väl till pass när du lägger och tar bort viktiga hårdvara, eller rengöring insidan av din bärbara dator. De flesta maskinvaruenheter, med undantag för RAM, är endast åtkomliga genom att helt ta bort den övre höljet på din bärbara dator

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Liten, platt skruvmejsel.
  Plektrum eller kreditkort.


  1.
  Stäng av PowerBook, koppla ur alla kablar och enheter, stänger LCD-skärmen och placera den bärbara nedåt. Ta bort de tre utsatta Phillips-skruvarna från batterifacket med stjärnskruvmejsel.
  2.
  Använd ett mynt för att vrida batteriet låsskruven i moturs tills batteriet är släppt från sitt fack. Ta tag i kanterna på batteriet och lyft ut den bärbara datorn.
  3.
  Leta luckan till minnesplatsen i mitten av den bärbara datorn botten hölje. Ta bort de fyra behåller Phillips-skruvar. Skjut luckan till minnesplatsen bort från den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Ta bort den svarta, Phillips-skruv säkra RAM modulen till minnesplatsen. Lyft RAM-modulen ur facket. Förvara modul i en icke-statisk plastpåse, om möjligt.
  4.
  Placera den bärbara datorn uppåt och Öppna LCD-panelen. Ta bort F1, F2, F11 och F12 från översta raden av tangenter på tangentbordet. Gör detta genom att placera pekfingret nedanför övre högra hörnet på varje tangent. Lyft upp på varje tangent tills du hör ett svagt klick. Detta innebär att du fritt kan ta bort nyckeln från tangentbordet.
  5.
  Använd en liten, platt skruvmejsel för att ta bort gummit skruven täcker beläget mellan F1, F2 och F11, F12. Ta den enda Phillips, skruvar mellan två par skruvar.
  6.
  Tag i tangentbordet från bakom den översta raden av tangenter. Luta tangentbordet uppåt tills flatkabeln är utsatt för. Koppla bort tangentbordet bandkabel från moderkortet. Använd en liten, platt skruvmejsel för att lossa låsflikarna på vardera sidan av kontakten där den ansluter till moderkortet. Ta ut tangentbordet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  7.
  Stäng LCD-skärmen och vänd laptop över. Placera den bärbara datorn med USB-portar och datakontakter mot dig. Ta bort de två Phillips-skruvarna från kanten av kåpan.
  8.
  Vrid datorn med LCD gångjärnet mot dig. Ta bort de två Phillips-skruvarna från varje gångjärn på baksidan kanten av den bärbara datorn.
  9.
  Vrid datorn igen, så att CD /DVD-enheten är vänd mot dig. Ta bort två Phillips-skruvar ligger i utkanten av den bärbara datorn hölje precis framför batterifacket.
  10.
  Placera den bärbara datorn uppåt och öppnar LCD-skärmen igen. Ta bort de 14 Phillips-skruvarna från toppen hölje av den bärbara datorn. Leta reda på folie tejp på den vänstra sidan av tangentbordet facket. Skala tejpen borta från datorn.
  11.
  Lokalisera de två högtalarkablarna i det nedre vänstra hörnet av det övre höljet. Koppla bort de två kablar som är anslutna till moderkortet. Leta reda på andra synliga kabeln i det övre högra hörnet av den övre höljet. Koppla bort kabeln från moderkortet.
  12.
  Leta reda på styrplattan kabeln nära centrum av den bärbara datorns övre hölje. Ta tag i orange slinga mellan pekfingret och tummen. Dra rakt upp tills styrplattan kabeln är bortkopplad från den bärbara datorn.
  13.
  Sätt ett plektrum eller kreditkort i globlinjen längs ytterkanten av den bärbara datorn. Bänd övre höljet från botten höljet, medan du arbetar dig runt hela laptop höljet tills det övre höljet är avskilda från botten höljet. Lyft försiktigt upp höljet bort av botten höljet och ställ den åt sidan. Detta kommer att avslöja alla de interna komponenterna i den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Om du isär datorn, kan du upphäva Apples garanti avtal. Kontakta Apple direkt för mer information.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en hårddisk på en Sony notebook modell PCG-962a

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en dator utan operativsystem
 • hur man bygger en egen 6400 cpu pc
 • felsökning av en kanon MP160 skrivare
 • hur man fixar eller reparera hp tonerkassetter
 • installera två SATA-hårddiskar med hjälp av en SATA-port
 • canon ip 2600 bläck Refill instruktioner
 • hur du kontrollerar att den trådlösa omkopplaren på datorn är på (hp pavilion 502n)
 • lägga till en annan hårddisk till din dator med Windows XP
 • felsökning av högtalare för en omformaterad dator
 • Återskapa data efter att ta bort en partition