Dator > Var är grafikkortet som ligger i en HP-dator?

 • Var är grafikkortet som ligger i en HP-dator?


 • Grafikkort gör att datorn kan visa ett grafiskt användargränssnitt. Beroende på HP-dator du har, och hur gammal den är, finns det några olika typer av video kort du kan ha, och det finns ett par olika sätt att gå tillväga lokalisera dem

  hitta din grafikkort

  Starta din dator. Klicka på "Start", välj "Kontrollpanelen" och välj "System". Klicka på fliken "Maskinvara" och välj sedan "Enhetshanteraren. "Enhetshanteraren i Windows-verktyget öppnas. Klicka på pilen till vänster om" Bildskärmskort "och sedan högerklicka på enheten som är listade där. Klicka på" Egenskaper "och titta på informationen till höger om" Plats ".

  Bestäm det fysiska plats

  Enhetshanteraren ger dig den exakta tekniska platsen för ditt grafikkort. Om det står "PCI-kortplats" följt av ett nummer, då kortet är i en av ditt moderkorts PCI-platser. Om det står "PCI-bussen" följt av ett nummer, du har antingen inbyggda grafiken eller kortet är i en AGP-kortplats. Ombord innebär att grafikkortet är integrerat i moderkortet, och det finns ingen separat kort. Du kan leta upp de tekniska specifikationerna för kortet modellen från Enhetshanteraren för att avgöra om det är ombord eller i en AGP-kortplats.

  Komma åt kortet

  Du måste öppna datorn torn för att se grafikkortet placering på ditt moderkort i förhållande till andra komponenter såsom fläktar, RAM och processorn. Öppna ditt torn genom att antingen skruva loss sidopanelen eller skjuta bort det, beroende på låda. Spåra kabeln som går ut ur din skärm på baksidan av tornet och titta inne i tornet för att då denna kabel är ansluten. Den är ansluten till ditt grafikkort.

  Vad är AGP och PCI?

  AGP står för "Accelerated Graphics Port", och det används enbart för att ansluta grafikkort till datorer. PCI står för "Peripheral Component Interconnect," och PCI kan användas för att ansluta många olika typer av komponenter till datorer. AGP slots tillåta snabbare dataöverföring över PCI-platser, vilket föranledde grafikkort med 3D-rendering i åtanke att göras för AGP slots. För närvarande är AGP grafikkort betraktades som föråldrade, eftersom ett moderkort stöder mycket snabbare PCI överföringshastigheter.

  Försiktighetsåtgärder

  Se datorns garanti löpt ut eller ingen betydelse för dig innan du öppnar datorns chassi, eftersom det kan din garanti. Dessutom är det viktigt att antingen marken dig genom att röra metall eller bära en anti-statisk armband innan du rör några komponenter inuti datorn, annars statisk elektricitet kan skada dem.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:fördelarna med random access memory

Relaterade artiklar


 • hur man byter en högljudd hårddisk på en Dell gx280
 • hur man bygger en dator utan operativsystem
 • hur man rengör en Canon i550 skrivare
 • fördelarna med en bluetooth mus
 • Vaio PCG-TR2 hårddisk byte
 • hur man byter en hårddisk i en Everex stepnote NC1500
 • hur man uppgraderar en Sony Vaio rc210g grafikkort
 • Rengöring av tangentbordet på en bärbar dator
 • hur reparera en trasig Compaq Presario 2100 notebook övervaka
 • nackdelar med att använda videokonferenser i en verksamhet