Dator > hur man byter en hårddisk på en Sony notebook modell PCG-962a

 • hur man byter en hårddisk på en Sony notebook modell PCG-962a


 • Om du har ägt din Sony Vaio laptop för någon längre tid, du kanske vill byta ut hårddisken. De flesta hårddiskar har en livslängd på ett till fem år beroende på hur tungt du använder dem. Sony Vaio PCG-962A bärbar dator är kompatibel med hårddiskar så stor som 250 GB och med hastigheter upp till 5400 RPM. Det finns lite ljus demontering inblandade att komma in på hårddisken facket

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Liten, platt skruvmejsel.
  ESD vristband.


  1.
  Stäng av din laptop. Koppla bort alla kablar och enheter från bärbara uttag, portar och kontakter. Stäng LCD-panelen tills den låser fast. Placera den bärbara datorn nedåt och ta bort batteriet från botten hölje av den bärbara datorn.
  2.
  Placera den bärbara datorn uppåt och öppnar LCD-skärmen. Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort den enda skruv på sidan av den bärbara datorn säkra tangentbordet bezel. Tangentbordet bezel är en liten remsa av plast som sitter mellan tangentbordet och LCD-panelen. Ta bort ramen och den åt sidan.
  3.
  Ta bort den inre Phillips-skruv bakom den översta raden av tangenter på tangentbordet. Ta tag i tangentbordet från bakom den översta raden av tangenter och luta tangentbordet uppåt tills tangentbordets bandkabeln är synlig. Koppla bort tangentbordet är flatkabeln från moderkortet. Lyft tangentbordet ur den bärbara datorn basen och den åt sidan.
  4.
  Leta reda på hårddisken facket inuti den bärbara datorn. Hårddisken fack sitter direkt i mitten av insidan laptop höljet. Ta bort Phillips-skruvarna säkra hårddisken höljet till laptop basen. Koppla bort data och elkablar från baksidan av hårddisken. Lyft försiktigt hård ut skivfacket av den bärbara datorn basen.
  5.
  Hitta och ta bort den, Phillips-skruvarna från båda sidor av det borttagna hårddisken facket. Ta tag i hårddisken från främre öppning av hårddisken facket, och sedan dra ut den ur facket.
  6.
  Skjut nya hårddisken i enhetsfacket. Rikta in skruvhålen på sidan av hårddisken med skruvhålen på vardera sidan av skivfacket. Sätt tillbaka skruvarna till enhetsfacket tills den nya hårddisken är ordentligt fastsatt i facket.
  7.
  Placera hårddisken facket tillbaka i frekvensomriktaren facket med hårddisken kontakterna vända den baksidan av laptop basen. Sätt tillbaka Phillips-skruvarna som fäster hårddisken facket till basen på den bärbara datorn höljet. Anslut data-och strömkablarna till baksidan av den nya hårddisken.
  8.
  Tillbaka tangentbordet genom att återansluta tangentbordet flatkabeln till moderkortet och sätt tillbaka enda skruv säkra tangentbordet i plats. Sätt tillbaka tangentbordet bezel och dess enda fästskruven.
  9.
  Stäng LCD-skärmen, placera den bärbara datorn nedåt och ersätta batteriet i sitt fack. Sätt laptop uppåt och återanslut alla kablar och enheter till din bärbara dator.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du tar bort en smart chip från en HP Business Inkjet 1200

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna partitionsinformation
 • hur du ansluter trådlöst till en dator router
 • hur man ansluter en adapter minneskort till en bärbar dator
 • hur man byter ett internt modem i en Dell-dator
 • hur man fixar CD DVD-spelare fråga (Windows-operativsystem)
 • Hur tilldelar jag en ledig del av hårddisken?
 • felsökning av en hp f4235 skrivare
 • Hur man överför bild-projekt bilder till en ny dator
 • hur man installerar ett moderkort i en t6534 emachine dator
 • funktioner i en Dell Inspiron 1525 laptop