Dator > hur man byter grafikkort i en Dell D610 laptop

 • hur man byter grafikkort i en Dell D610 laptop


 • Grafikkortet på en Dell D610 laptop är integrerad. Detta innebär att grafikkortet är en del av moderkortet, om du vill byta ut grafikkortet, måste du byta hela moderkortet. Byta moderkort kräver fullständig nästan demontering av den bärbara datorn. Se till att du är noga med att dokumentet där varje komponent och skruv kommer från så att när du monterar den bärbara datorn, kommer det att åter samla ordentligt

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel
  Platt skruvmejsel.
  Byte moderkort.


  1.
  Vänd på laptop över så att bottnen uppåt och gångjärn är mot dig, ta sedan bort batteriet i det övre högra hörnet av den bärbara datorn. Batteriet har en låsspärr på vänster sida. Tryck spärren åt höger sida av batteriet, lyft sedan ut batteriet ur facket för att ta bort den.
  2.
  Tryck ned och dra sedan på fliken på den övre kanten av batteriet-kort där du bara tagit ur batteriet. Koppla bort Bluetooth-kort som ligger på andra änden av fliken genom att dra den vita kontakten bort från Bluetooth-kortet, ta sedan bort Bluetooth-kortet.
  3.
  Skruva bort alla 20 av skruvarna från botten av den bärbara datorn. Det finns fyra längs den övre kanten av den bärbara datorn, sex på nedre kanten, fyra på den vänstra kanten, två på höger kant, två på plastskydden (du kan se konturerna av plastskydden), en till vänster i centrum plastlocket och tre ovan för dockningsstationen (längst ner på den bärbara datorn).
  4.
  Dra hårddisken på toppen av den vänstra sidan av datorn för att vänster för att ta bort det från datorn.
  5.
  Skruva modemet på den öppna platsen nedanför där hårddisken var. Skruven är i det nedre vänstra hörnet av det rektangulära modem. Efter att skruva loss modemet, lyft den ur utrymme för att ta bort den.
  6.
  Koppla den vita kontakten ovan där modemet var genom att dra den åt vänster. Lyft ut cirkulär knappbatteri ta bort det.
  7.
  Ta bort minnesmodulen från den öppna platsen till höger om den från vilken du tog bort modemet. Separera metall clips på varje sida om minnesmodulen genom att trycka på klipp ifrån varandra. Minnesmodulen kommer att dyka upp så att du kan greppa den och ta bort den från den bärbara datorn. Om du bara har en minnesmodul installerad, hoppa över detta steg.
  8.
  Ta bort den optiska enheten finns på undersidan av den högra sidan av den bärbara datorn. Skjut de små rektangulära fliken i, släpp det sedan. Detta gör att fliken poppa ut från sidan av datorn. Dra på fliken för rätten att ta bort den optiska enheten.
  9.
  Vänd på datorn och öppna skärmen så bred som det går.
  tio.
  in en platt skruvmejsel mellan den högra sidan av centrum kontrollen täcker och den bärbara datorn. Centret kontroll täcka är den plastbiten sitter ovanför tangentbordet med strömbrytaren på den. Bänd centrum kontrollen täcker bort från den bärbara datorn, sedan dra locket från höger till vänster för att ta bort den från den bärbara datorn.
  11.
  Ta bort tangentbordet genom att skruva loss de två skruvarna ovanför "F4" och "Paus" nycklar. Lyfta och rotera tangentbordet medurs tills du ser där tangentbord ansluts till moderkortet. Följ tangentbordskabeln till moderkortet, dra sedan dragflik upp att koppla ur tangentbordet och ta bort den från den bärbara datorn.
  12.
  Ta mini-PCI-kortet som ligger i botten vänster av den bärbara datorn strax ovanför handledsstödet. Dra upp på guld kontakter för de svarta och vita kablar, tryck sedan metallklämmorna på vardera sidan av mini-PCI-kortet från varandra på samma gång. Den min-PCI-kortet dyker upp, då du kan ta tag i det och dra det att ta bort det från datorn.
  13.
  Ta bort minnesmodulen strax ovanför de två knapparna i centrum av den bärbara datorn. De två knapparna ovanför styrplattan. Tryck de två metall clipsen på båda sidor av minnesmodulen ifrån varandra på samma gång. Detta kommer pop-up minnet upp i en vinkel. Dra minnesmodulen uppåt och bort från den bärbara datorn att ta bort den.
  14.
  Bort displayen. Dra upp på den blå dra fliken i mitten på toppen av datorn. Ta bort skruvarna från gångjärnen (två vardera), lyft sedan displayen uppåt och bort från den bärbara datorn att ta bort den.
  15.
  bort fläkten i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Skruva loss skruven från det övre högra hörnet och nedre högra hörnet av fläkten. Lyft upp på kontakten till höger om den nedre högra skruven att koppla bort fläkten från moderkortet. Lyft ut fläkten uppåt och bort från den bärbara datorn att ta bort den.
  Sexton.
  Avlägsna kyla montering och processor finns till höger om fläkten. Kylningen församling är den fyrkantiga metallbiten till höger om fläkten med ett kopparrör som går genom den. Ta bort skruvarna i varje hörn av kyla församlingen. Skruvarna är numrerade och bör tas bort i nummerordning. Lyft upp kyla församling att ta bort den och avslöja processorn under. Använd en flat skruvmejsel för att vrida skruven till höger om processorn motsols tills det inte går att slå längre. Lyft upp processorn för att ta bort den.
  17.
  Ta bort handledsstödet. Koppla den vita rektangulära kabeln styrplattan i mitten av laptop, precis ovanför knapparna ovanför styrplattan. Skruva loss de två skruvarna i överkant av den bärbara datorn. Varje skruv är beläget ungefär en tum mot centrum från där varje gångjärn skulle ha varit. Använd fingrarna noga att skilja handledsstödet från datorns undersida.
  18.
  Bort högtalarna från underkanten av den bärbara datorn. Skruva loss de två skruvarna på vardera kanten av svarta band som håller högtalarna. Följ kabeln från högtalarna till moderkortet, lyft sedan upp den vita kontakten som är på moderkortet. Lyft upp högtalarna att ta bort dem.
  19.
  Ta bort PCMCIA bur i det nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Metallen rektangulär bur har fyra skruvar, en i varje hörn. Ta bort skruvarna och lyft sedan upp på buren för att ta bort den.
  20.
  Lyft moderkortet ut från botten av den bärbara datorn och sedan placera den nya moderkortet på botten av den bärbara datorn . Omvänd stegen för att sätta ihop datorn.

  Tips och varningar


 • Touch en bit metall innan du rör insidan av den bärbara datorn att avleda statisk elektricitet som kan skada datorn.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Var är grafikkortet som ligger i en HP-dator?

Relaterade artiklar


 • hur man ställer in ett fjärrskrivbord till flera datorer
 • hur man bygger en liten dator
 • hur man ansluter en Toshiba laptop till en Panasonic plasma-TV
 • Felsökning Epson C80 skrivare
 • hur du flyttar musiken till en ny dator
 • hur man byter ut ett urladdat batteri i en stationär dator
 • hur man ansluter ett nvidia 64mb-grafikkort med TV-out
 • hur man använder en bärbar dator för att reparera en stationär PC
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till en Compaq laptop
 • hur man använder en Sony-enhet MicroVault flash