Dator > Felsökning Epson C80 skrivare

 • Felsökning Epson C80 skrivare


 • En skrivare som inte fungerar ordentligt kan vara stressigt-men få inte panik riktigt än. Det finns ett antal enkla lösningar att få din Epson C80 fungerar. I många fall kan skrivaren diagnostisera även sig själv. Med lite vägledning och lite vilja, har du din skrivare igång igen på nolltid

  lamporna på kontrollpanelen


  1.
  Hitta de tre små lamporna sitter på toppen av din skrivare. Olika kombinationer av dessa lampor kan beskriva vanliga skrivarproblem. De motsvarar knapparna de gränsar till. . Bläck, papper och makt
  2
  Kontrollera ljus intill strömbrytaren. Om det blinkar är datorn som fortfarande är utskriften. Ge det tid att behandla.
  3.
  Kontrollera strömindikatorn. Om den är av, se till att skrivaren är på och tar emot el-kontrollera anslutningarna och eluttaget
  4
  Kontrollera papperstyp ljus. . . Om det är på, är papperet inte fyllts på korrekt. Ladda papperet och tryck på knappen Fortsätt.
  5.
  Kontrollera papperet ljus. Om det blinkar och bläcket lyser, har du papperstrassel. Tryck på papperet knappen för att automatiskt ta bort papperskvadd. Om det inte fungerar, öppna locket och ta bort eventuellt bitar av papper från skrivaren. Lägg i papper i skrivaren och tryck på papper knappen.
  6.
  Kontrollera effekt och papper ljus. Om de är båda blinkar är något som blockerar skrivhuvudet. Kontrollera om det finns pappersstopp eller hinder, se till att du har tagit bort allt förpackningsmaterial och tejp som följde med skrivaren.
  7.
  Kontrollera alla tre lamporna. Om de är alla blinkar är ett okänt fel inträffar och du bör kontakta Epson.

  Kör en skrivare Check


  1.
  Skriv ut en testsida för att avgöra om Problemet ligger i din skrivare eller dator. Stäng av datorn och skrivaren. Koppla ur skrivarens gränssnittskabel och se till att du har Letter papperet.
  2.
  Håll papperet knappen. Håll knappen intryckt tills strömindikatorn börjar blinka.
  3.
  Titta på din skrivare. Om skrivaren ger en testsida ligger problemet troligen i din dator, programvara eller gränssnittskabel. Se Felsök din dator nedan. Om skrivaren inte genererar en testsida, eller om de linjer på sidan är dåligt eller innehåller luckor, är problemet troligen med din skrivare. Se Felsök din skrivare nedan.

  Felsöka din dator


  1.
  Sätt in CD som medföljde skrivaren och följ instruktionerna på skärmen för att installera om skrivarprogramvaran.
  2.
  Besök Epsons webbplats. Följ online-instruktionerna för att installera senaste versionen av skrivarens drivrutiner.
  3.
  Kontrollera att kabeln sitter stadigt är ansluten till både datorn och skrivaren.

  Felsökning Din skrivare


  1.
  Rengör skrivhuvudet. Klicka på "Start"-menyn i Windows och välj "Inställningar". Välj "Skrivare". Högerklicka på "Epson Stylus C80. " Vänster-klicka på "Egenskaper".
  2.
  Välj "Verktyg" fliken och klicka sedan på "Head Cleaning" och följ anvisningarna på skärmen för att rengöra skrivarhuvudet.
  3.
  När strömindikatorn slutar att blinka, klicka på "Print mönster kontroll av munstycken. " Om linjerna på testsidan har inga luckor, är din skrivhuvudet rent. Om det finns brister, rengör skrivhuvudet en andra gång.
  4.
  Klicka på "Print Head Alignment"-knappen från samma skärm som du använde för att rengöra skrivarhuvudet. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra anpassningen.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man rengör jets på en Bubble Jet-skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man byter en bärbar dator skärm med en 770z skärm
 • hur du installerar en Logitech QuickCam for Notebooks
 • hur man fixar eller reparera hp tonerkassetter
 • fördelarna med en bluetooth mus
 • Hur konvertera en Xbox-hårddisk till en extern hårddisk
 • Felsökning PC fall ledningar
 • hur man byter hårddisk på en iMac Intel
 • hur man installerar en begagnad hårddisk
 • felsökning av en hp f4235 skrivare
 • hur man byter grafikkort i en Dell Inspiron 1720 laptop