Dator > hur du flyttar musiken till en ny dator

 • hur du flyttar musiken till en ny dator


 • Med framväxten av digital musik, många datoranvändare hålla nu stora samlingar som består av tusentals låtar på datorer och bärbara enheter för underhållning på resan. Ett av problemen med att köpa en ny dator är att det vid första, har det ingen av dina filer på den, inklusive din musiksamling. Överföra musik till en ny dator är dock en process som alla kan behärska

  Du behöver:.
  Gamla datorn
  . Musik-hanteringsprogram.
  MP3-spelare eller extern hårddisk.
  USB-kabeln.

  förbereda filer


  1.
  Leta upp din musik filer på din nuvarande dator. Den faktiska platsen för filerna kan variera beroende på den musik-programvara och operativsystem du använder. Sök efter en specifik fil genom att skriva in namnet på låten i datorns sökverktyg. Detta kommer att avslöja den mapp eller mappar där systemet lagrar musikfiler.
  2.
  Konvertera dina musikfiler till MP3-format om de är i ett annat format. Även MP3 är en standard komprimeringsformat för digital musik, vissa musikbutiker online förse andra filtyper med upphovsrättsligt skydd. Det är inte olagligt att kopiera dessa filer för eget bruk så länge du betalt för dem från början. Inom musiken-management program, välja ett alternativ som heter "Konvertera bibliotek till MP3" eller "Konvertera markeringen. " Ange platsen för den nya mappen där dina mp3-filer visas.
  3.
  Ordna din MP3-musikfiler. Placera musik i en rad mappar baserat på genre, artist, decennium eller något annat system som gör att du att snabbt hitta de filer du vill i framtiden.

  Säkerhetskopiera filer


  1 .
  Anslut en extern lagringsenhet, t. ex. en MP3-spelare eller en extern hårddisk, in i din gamla dator med en USB-kabel. Frekvensomriktaren ska visas som en volym på skrivbordet, eller som en enhet i datorn huvudkatalogen.
  2.
  Leta lagringsenhet och dra din musik mapp i enheten. Beroende på storleken av din samling, kan detta ta lite tid, upp till några timmar för större samlingar.
  3.
  Kontrollera att storleken på filer på din externa enhet matchar storleken på filerna på din gamla dator. Högerklicka på mapparna och välj "Get in" eller "Egenskaper" alternativet. Om filstorlekar matchen, har du säkerhetskopierade framgångsrikt upp din musiksamling till den externa enheten.

  Ladda upp din musik


  1.
  Koppla den externa hårddisken från din gamla dator och ansluta den till den nya datorn. Än en gång ska köra visas som en volym eller disk. Om det inte gör, använda datorns "Hitta ny maskinvara"-funktionen för att hitta enheten.
  2.
  Öppna den externa disken volym och välj musikfiler. Dra dem till den nya datorn skrivbord för att kopiera dem. Detta kommer också att ta lite tid, beroende på filernas storlek.
  3.
  Flytta musikfiler från din nya dators skrivbord till en musik mapp eller öppna med med din nya musik -programvara för att välja en plats att lagra filer för uppspelning.

  tips och varningar


 • Välj ett musik-management program som du känner dig bekväm med. Förutom de program som kommer förinstallerade på de flesta nya datorer, programvara från tredje part beslutsfattare erbjuder många olika alternativ för att spela, konvertera och organisera stora musikbibliotek.
 • När din musik på den nya datorn, håll hårddisk eller mp3-spelare med musik filer på den som en backup. Om datorn är någonsin stulits eller skadats, kommer du att kunna ladda all musik på din dator ersättning efter samma steg.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du återvinner Brother Toner

Relaterade artiklar


 • hur du fyller på hålremsa på en Canon P23-dh
 • hur man överklockar ett nvidia gf7050 grafikkort
 • hur man byter en CPU-fläkt i en Intel dator
 • Skillnaderna mellan ddr & dimm
 • hur man startar upp ett äpple G3
 • hur du tar bort ett operativsystem från en dual boot system
 • notebook köpa tips
 • hur man använder en bärbar dator för att reparera en stationär PC
 • välja en hastighet anteckningsbok processor
 • hur man skriver ut ett A3 dokument på en en HP cp1700 i Vista