Dator > hur man byter hårddisk på en MacBook Pro Intel Core Duo

 • hur man byter hårddisk på en MacBook Pro Intel Core Duo


 • Apple Computer har gjort det alternativt svårt och enkelt att byta ut delar i dess olika linjer av bärbara datorer under åren. Vissa tidigare modeller för professionell användning gjorde det till en serie av några steg bort och byta ut hårddisken, medan det för andra innebar att de flesta av datorns isär. På Macbook Pro Intel Core Duo dator, oavsett storlek eller vilken konfiguration, det tar bara några få steg

  Du behöver:.
  Kryssmejsel # 00
  Torx T6 skruvmejsel.
  Spudger.


  1.
  Vänd Macbook över på en mjuk trasa eller handduk på ett hårt underlag så att skärmen är vänd nedåt. Den bärbara datorn bör stängas när du gör detta. Om du har en pre-unibody Macbook Pro, använder både pekfingrarna för att trycka på batteriet flikar. Ta sedan bort batteriet. Om du har en unibody-modellen, utan tillgång dörr på botten, ta bort de 10 skruvarna med en kryssmejsel för att ta bort den nedre delen av fallet.
  2.
  Skruva tre Phillips-skruvarna på sidan av den nu tomma batterifack för icke-Unibody-modellen Macbook Pro. Med dessa skruvar bort, kan du höja dörren till minnesplatsen och skjut sedan det mot den tomma batterifacket för att ta bort den. Vänd sedan Macbook runt och skruva loss två Phillips-skruvarna som finns kvar i området spärren. Ytterligare sex skruvar-två Torx T6 och fyra Phillips-head-finns fortfarande kvar. Skruva loss Torx skruvarna på vardera sidan av RAM-chips och de övriga fyra skruvarna på undersidan av höljet nära gångjärnet. Det kommer också att skruvarna på båda sidor av datorn och på baksidan nära gångjärnet som måste åtgärdas. Vänd Macbook över och öppna fönstret. Lyft försiktigt upp ärendet på vardera sidan av tangentbordet, flytta sedan längs under den övre fallet till Klipp av andra fästen.
  3.
  Ta bort bottenplattan från Unibody Macbook Pro och ställ det åt sidan. I denna modell, eftersom du inte tar bort batteriet, koppla bort strömmen till den när du arbetar inuti. Med hårddisken på vänster närmast dig, gå över till höger. Precis ovanför batteriet är strömkontakt, en liten rektangulär enhet precis till höger om random access memory chip. Använd en spudger, som huvudsakligen är en platt, semi-flexibel plast verktyg-du kan använda en liten stekspade också, om en spudger inte är tillgänglig-att försiktigt bända upp kontakten. Detta bryter strömmen från batteriet till logikkortet och kan bidra till att undvika skador från en chock.
  4.
  Använd spudger att koppla ur tangentbordet och styrplattan kabeln som fortfarande fäster den övre fallet i äldre modeller. Ställ fall åt sidan. Använd spudger igen för att lyfta kontakter för den sovande lampa och en sensor som kan limmas till hårddisken intill den öppna batterifacket. Skruva loss de två skruvarna till höger om hårddisken i fästet och ta bort plast konsolen.
  5.
  Lyft hårddisken försiktigt från den äldre modellen Macbook Pro och försiktigt klippa kontakten kabel i slutet för att ta bort den. Två skruvar på hårddisken sida måste avlägsnas och bevaras för att användas med den nya hårddisken.  Använd den bifogade plastfliken för att försiktigt lyfta hårddisken i Unibody-modellen. Det kommer att svänga ut, men fortfarande kommer att vara ansluten till datorn med en kabel på vänster sida. Ta försiktigt bort detta, lyft sedan ut hårddisken. På samma sida av hårddisken som plastfliken kommer att vara två Torx T6 skruvarna. Ta bort dessa och behålla dem. Du kommer att behöva använda dem i den nya hårddisken.

  Tips och varningar


 • Omvänd stegen för att installera en nya hårddisken.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur konvertera en RCA-kabel till en PC monitor

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar en fingeravtrycksläsare?
 • Hur man använder en Wii Remote på en PC
 • hur man byter en extern hårddisk
 • hur man läser en mac formaterad disk
 • hur man installerar en Logitech webbkamera för en bärbar dator utan en CD-ROM
 • hur man byter moderkort på en Dell Inspiron 1525 laptop
 • hur du skickar ett fax från datorn till Canon MultiPASS MP390
 • hur man sätter videospel på tomma DVD-skivor
 • canon ip 2600 bläck Refill instruktioner
 • hur man kan återställa BIOS operativsystem på en bärbar dator