Dator > hur man fixar en bärbar dator när vissa bokstäver inte kan pressas

 • hur man fixar en bärbar dator när vissa bokstäver inte kan pressas


 • En bärbar dator med en funktionsstörning tangentbord kan visa sig vara en monumental produktiviteten problem. Omodern tangentbord förare och band frånkopplingar kabel kan ofta visa sig vara problemet. Lyckligtvis reparation av sådana frågor är inte utanför sfären av förmåga genomsnittskonsumenten, även om du har någon tidigare kunskap dator reparation. Det enda verktyg som behövs för att fastställa en bärbar dator tangentbord är en Phillips skruvmejsel och en liten plastpåse om tillfälligt lagrar skruvar

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel.


  1.
  Ladda ner nya drivrutiner för din laptop tangentbord. När tangenterna på en bärbar dator tangentbord inte registrerar när man trycker eller när tangentbordet på annat sätt blir inte svarar, ofta problemet kan spåras till en brist på uppdaterade drivrutiner för enheten. Besök tillverkarens supportsida för din bärbara dator att hitta och ladda ner drivrutiner.
  2.
  Dubbelklicka på föraren filen för att installera drivrutinerna tangentbordet på din bärbara dator. Starta sedan om din bärbara dator för att ändringarna ska träda i kraft.
  3.
  Kontrollera tangentbordet band om tangentbordet skrivelser kvar reagera efter att ladda ner nya drivrutiner. Stäng av den bärbara datorn och koppla bort batteriet. Detta är en viktig säkerhetsåtgärd. Vänd den bärbara datorn över och lokalisera den horisontella kontur som löper längs toppen av undersidan av maskinen. Direkt under detta batteri kontur kommer att batteriet frigöringsmekanism. Skjut den åt höger som hoppar fram och ta bort batteriet.
  4.
  Håll den bärbara datorn vänds och ta bort skruvarna på undersidan av datorn. Många modeller av bärbara datorer har dessa skruvar märkta med små tangentbord ikoner för enkel identifiering. Ta bort dessa skruvar med en stjärnskruvmejsel.
  5.
  Placera skruvarna i en liten plastpåse för förvaring. Du behöver skruvarna senare när du monterar ihop tangentbordet komponenterna.
  6.
  Vrid laptop försiktigt tillbaka. Tangentbordet kommer nu vara lös och kan lyftas ut ur den bärbara datorns hölje. Lyft upp den bärbara datorn delvis, precis tillräckligt för att avslöja tangentbordet bandet. Detta bandkabel går från botten av tangentbordet ner till den bärbara datorn på insidan höljet, där den ansluter till tangentbordet flatkabeln uttaget på basen av maskinen. Om tangentbordet bandet har lossnat från den här kontakten som skulle kunna förklara problemet med lyhördheten av nycklarna. Lyft upp försiktigt på ena kanten av sockeln och skjut sedan tangentbordet bandet tillbaka in i uttaget.
  7.
  Lås uttaget tillbaka ner genom att trycka ordentligt ner på det. Det bör gå tillbaka till det låsta läget.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man återställer trumman på en OKI Printing Solutions laserskrivare

Relaterade artiklar


 • anvisningar om hur du torka en hårddisk ren och installera ett operativsystem
 • hur du tar bort Sony laptop nyckel styrelser
 • Lägga till en större hårddisk till en Sony Vaio
 • felsökning en dators DVD-enhet
 • hur man kan återställa en HP Pavilion dator
 • felsökning av en Canon PIXMA MP800 skrivare
 • Hur kan jag kopiera 8mm tejp på dvd?
 • hur du skannar bilder på en HP G4050 scanner
 • hur man byter RAM i en Toshiba Satellite Celeron laptop
 • hur man band bandkabel