Dator > hur man skapar en CSS-fil i XML

 • hur man skapar en CSS-fil i XML


 • XML är ett datorspråk som är enkla i naturen . Dokumentet designern har kontroll över elementet taggar. När det är dags att ändra informationen på en webbsida som en katalog , använder kunniga programmeraren en XML- fil för att lagra data . Detta gör att du kan undvika panoreringen igenom en massa skript för att hitta din sida information . Om du vill CSS för att polera dina XML- data kan du skapa CSS genom att bädda instruktionerna i XML-filen . Om du förstår grunderna i CSS och XML-programmering , vilket skapar CSS inuti XML är lätt .
  1
  Skapa din XML -fil med en XML- redigerare eller en vanlig textredigerare , t. ex. Anteckningar . . Koncentrera sig enbart på datastrukturen för filen . Oroa dig inte för XML- deklarationen på denna punkt . Till exempel , om du vill skapa en bok katalog , kan filen se ut så här :


  Stephen King
  Carrie
  Cujo

  Spara XML-filen till din hårddisk . Detta är en säkerhetsåtgärd. Spara ditt arbete ofta för att undvika att förlora den . Klicka på " Arkiv " längst upp på skärmen. Välj " Spara "på Arkiv- menyn . Skriv in ett namn för filen i dialogrutan Spara och tryck på spara -knappen .
  3 .
  Flytta till början av filen för att ställa in CSS avsnitt . Skriv in följande förklaring :  Det första avsnittet " 4 .

  Skriv in din CSS kodning enligt deklarationen uttalande . Först ger CSS ett element tagg .  Som med alla element i XML , namnet på tag spelar ingen roll . Det kan vara eller . Välj ett element som passar dig .
  5 .
  Lägg attributet id bredvid elementet taggen . Id måste matcha deklarationen uttalande . Href anger en sökning efter något . I exemplet är något " # stil. " Attributet id är stil .  du inte lägger tecknet # i attributet eftersom det inte är en del av namnet men ett inslag av undervisning . # betyder att titta in i handlingen .
  6 .
  Skriv in din CSS uppgifter enligt CSS-element tag och ge dataelement namn för CSS- kod att hänvisa . Till exempel har vår fil en del tag i . CSS måste referera till författaren för att förstå styling  författare . { display: inline }
  bok { display : block }

  Detta ger webbläsaren specifik information om styling för varje element
  7
  Stäng elementet taggen . . XML kräver att alla element har en sluttagg . I vårt exempel är elementet . Lägg till en avslutande tagg under CSS informationen .  författare { display: inline }
  bok { display: block }


  Den slutliga filen ser ut så här :

  författare { display: inline }
  bok { display: block }
  Stephen King
  Carrie
  CujoPrevious:nothing Next:avancerad SQL-frågor tutorial

Relaterade artiklar


 • hur man skapar ett Word-dokument i Java
 • vad som krävs för html e-post?
 • nivåer av java certifiering
 • java våren vs struts
 • Hur bäddar jag in en apostrof i en sträng ?
 • hur du lägger till ett formulär i PHP
 • Hur skriver jag en temperatur konverteringsprogram med Visual C ?
 • hur man skriver ut ett dokument med Visual Basic 6.0
 • hur man skapar en CSS-fil i XML
 • hur man skapar XML från databasen med hjälp av Visual Basic