Dator > hur man gör en visuell grundläggande spelet

 • hur man gör en visuell grundläggande spelet


 • Microsoft Visual Basic är ett grundläggande programmeringsspråk , perfekt för dem bara att lära sig programmet . Inlärningskurvan på Visual Basic är inte lika brant på andra kodning språk , som hela programmet inte behöver tas fram med koden. Visual Basic tillåter skaparen att montera en visuell representation av sina program genom att placera element, till exempel textrutor , knappar och bilder och sedan skriva kod bakom kulisserna för att driva delar , till skillnad från andra språk där placeringen av element måste också kodad .

  Du behöver :
  Visual Basic


  1
  Öppna Visual Basic och klicka på " File " sedan " Nytt "för att börja ett nytt spel projekt , eller . Klicka på " File "och sedan " Öppna " för att fortsätta arbeta på ett tidigare spelprojekt .
  2 .
  Justera storleken på huvudfönstret i ditt spel . Storleken kan justeras genom att klicka på det nedre högra hörnet av fönstret sedan dra hörnet tills det är önskad storlek . Fönstret storlek kan också justeras numeriskt genom att klicka på en del av spelet fönster som inte har ett element på det , sedan justera höjd och bredd i elementet fönstret Egenskaper.
  3 .
  Sätt visuella element i ditt spel som behövs . För Tic Tac Toe , till exempel, kommer du vill 9 Bild lådor , i form av en 3 av 3 rutnät . Dessutom skulle du 4 rader , för att göra upp nätet av Tic Tac Toe spel , och ett par av etiketter att hålla reda på hur många spel har vunnits av spelare 1 och hur många spel har vunnits av spelare 2 .

  4 .
  Deklarera variabler för ditt spel . Variabler som deklarerats som global kan användas mellan alla fönster i ditt projekt , om spelet omfattar mer än en . Variabler deklarerade lokal kan användas mellan alla delar av ett enda fönster . Odeklarerat variabler kan inte överföras mellan elementen . Alla odeklarerat variabel som används i ett element kommer att börja med ett icke- värde som en sträng , och ett numeriskt värde på 0 .
  5 .
  Använd matriser för att förenkla din kodning , sparar du skriver tid och göra spelet fungerar mer effektivt. Med Tic Tac Toe , till exempel , kan en 3 av 3 array användas . Vid kontroll för en vinnare kan loopar användas med array att testa alla möjliga vinnande kombinationer på bara några rader , medan det skulle kräva betydligt mer rader kod , om alla de 9 rutorna hade sitt eget individuellt namngivna variabel .
  6 .
  kod åtgärder av din visuella element . Med Tic Tac Toe du skulle vilja lägga till kod för varje bild elementets under " Klicka på " åtgärder, vilket skulle se ut " Row1Column1_Click ( ) " för att ändra värdet på motsvarande variabel i det fältet till antingen "X "eller " O " och att ändra bilden till en bild av ett X eller ett O.


Previous:nothing Next:hur man ska utföra en php fil i linux

Relaterade artiklar


 • hur man skriver kod för att byta namn på en fil på en hårddisk från en Access -databas
 • hur man gör saker studsa mot väggarna i Visual Basic
 • hur du ansluter till en databas med hjälp av ColdFusion & Microsoft Access
 • datorprogrammering för nybörjare
 • hur man kan öka stackstorlek i Visual Basic
 • hur du redigerar java applets
 • hur man sätter en inloggningssida på en webbplats
 • hur du anger kodning för XML
 • hur man använder datum i java
 • hur man gör pop- ups