Dator > hur man gör saker studsa mot väggarna i Visual Basic

  • hur man gör saker studsa mot väggarna i Visual Basic


  • Visual Basic kan användas för att skapa enkla animationer med några av de inbyggda grafik och komponenter timer . Den här guiden kommer att ge en guide för att skapa en enkel animation där en boll studsar mot kanterna på formen
    1 .
    Skapa ett nytt projekt genom att klicka på "Fil ", " Nytt projekt . "
    2 .
    Skapa en oval del i form genom att dra ovala från verktygslådan i formuläret . Dra hörnen på ett sådant sätt så att det ser någorlunda rund .
    3 .
    Skapa en timer del i form genom att dra den i verktygslådan . Denna komponent kommer inte att synas vid körning , men kommer att tillhandahålla en tjänst som " tick " varje bestämd tid . Dessa fästingar kan förknippas med en funktion för att utföra vanliga uppgifter , till exempel uppdatering en ram av animation .
    4 .
    deklarera och initiera två hastigheter variabler genom att högerklicka i formuläret och välja Visa kod . Deklarera dessa variabler i form klassen men utanför alla funktioner du kanske redan har där . Klistra in följande kod för att göra detta :

    Public speed_x=5
    Public speed_y=5

    Hastighetsvärdena i varje riktning kan ställas in på något du vill och kombineras på olika sätt för att uppnå olika utgångspunkter vinklar och hastigheter . Positiva hastigheter längs X-axeln kommer att resultera i rörelse mot rätt form medan negativa hastigheter längs X-axeln kommer att resultera i rörelse mot vänster i formuläret . Positiva hastigheter längs Y-axeln kommer att resultera i rörelse mot undersidan och negativa hastigheter upp mot toppen.
    5 .
    Gå tillbaka till den form designer och dubbelklicka på formuläret för att skapa en händelse form last . Kod inom denna funktion kommer att utföras när programmet skapas för första gången , så det är ett bra ställe att utföra initiering för den studsande bollen animation . Skriv in följande kod :

    Timer1. Interval=100
    Timer1. Start ( )

    Detta förutsätter att du har kvar din timer med standardnamn på Timer1 . Annars använder det namn du har gett den . Intervallet parametern är antalet millisekunder som passerar mellan varje bildruta . Hundra millisekunder är faktiskt standardvärdet , men du kan ändra det efter dina behov .
    6 .
    Gå tillbaka till den form designer genom att klicka på " Form Designer "fliken och dubbel-Klicka på Timer-objekt för att skapa ett " tick " händelse . Skriv följande kod i den :

    Om OvalShape1. Left () <0 Then speed_x=speed_x * -1
    Om OvalShape1. Right () > Me. Width Då speed_x=speed_x * -1
    Om OvalShape1. Top () <0 Then speed_y=speed_y * -1
    Om OvalShape1 . Botten () > Me. Height Då speed_y=speed_y * -1

    OvalShape1. Location=Nya System. Drawing. Point ( OvalShape1. Left () + speed_x , OvalShape1. Top ( ) + speed_y )


Previous:nothing Next:hur man skapar en csv -fil i en rapport med Visual C #





Relaterade artiklar


  • hur man översätter C -kod till Java
  • hur man fyller en ComboBox med javascript
  • hur man gör en sidebar i Visual Basic
  • hur man skapar en vokal räknar ansökan i Visual Basic
  • Visual Basic egendom väska tutorial
  • sql sökning tutorial
  • hur man ringer ett orakel paket från Visual Basic
  • typer av syntaxfel
  • hur man lär sig java script
  • hur man skapar med Visual Basic