Dator > hur man kan felsöka i Visual Studio netto

 • hur man kan felsöka i Visual Studio netto


 • Microsoft Visual Studio. NET är en utveckling av programvara plattform som skapats av Microsoft Incorporated , så dataprogrammerare för att skapa robusta programvaror och webbapplikationer. Visual Studio . NET hjälper dig att hitta syntax , run-time och fel logik med dess inbyggda verktyg för felsökning . Visual Studio . NET utvecklare miljö kan laddas ner på ett fritt försök från Microsofts webbplats
  1 .
  Öppna Visual Studio . NET och öppna den nuvarande programperioden filen som du arbetar på .
  2 .
  Klicka på " Solution Explorer " rutan på höger sida och klickar på mappen för det program du använder för att utöka sina akter . Klicka på den blankett som slutar i en " . vb " om du använder Visual Basic språket . Alla andra språk kommer att få bilda titlar som slutar på " . " och sedan en förkortad version av programmeringsspråk. Klicka på dessa blanketter att öppna dem .
  3 .
  märker några blå , röda eller gröna snirkliga understryker i kod som börjar på toppen av sidan gå till botten . Du måste korrigera alla dessa innan du kan fortsätta med " kör " programmet .
  4 .
  Placera markören över den första raden snirkliga och Visual Studio kommer att göra en ruta som ger en beskrivning av problemet . Kontrollera att varje klammer har en motsatt och motsvarande klammer i varje nummer modul på sidan . Se till att alla dina kommentarer börja med ett enkelt citationstecken eller dubbla asterisker beroende på programmeringsspråk. Språket C # kräver att varje kodrad slutar i ett semikolon .
  5 .
  Kontrollera varje linje den snirkliga linjerna visas i. Ibland när du fixa en högst upp på sidan , kan den fastställa flera på en gång cascading hela koden. Om du har ett kommando fråga , se till att du stava alla dina variabelnamn samma i hela dokumentet . Kom ihåg att " variableName2 "är inte samma sak som " VariableName2 " inom ett programspråk.
  6 .
  Tryck på " F5 " på tangentbordet när alla snirkliga understryker tas bort . Om du får ett felmeddelande om det finns körningsfel orsakar programmet för att köra fel och frågar om du vill fortsätta att köra programmet ändå , välj " Avbryt . "
  7 .
  Klicka på "Visa "i menyn valen längst upp på skärmen . Välj " Fel List " och skärmen kommer att delas i två fönster , med en lista på fel i koden i det andra fönstret. Klicka på varje fel i fellistan och det kommer visa dig vad radnummer i koden felet finns på . Klicka på radnumret att ta till dig den exakta platsen i koden .

  8 .
  Håll muspekaren över den felande koden för att undersöka problemet. Korrigera koden problemet och hitta tillbaka till felet listan . Upprepa för varje misstag och tryck på " F5 "när du är klar . Ditt program ska köra inne i ett separat fönster.
  9 .
  Klicka på alla knappar som du skapade för att garantera var och en av dem fungerar korrekt . Om de inte gör , så har du en logik fel att hitta . Stäng separat fönster för att du tillbaka till Visual Studio . NET .
  10 .
  Klicka på det formulär som upptar datorn koden igen . Navigera ner genom koden avsnitten tills du hittar en som innehåller de första problem ni märkt . Till exempel , om din " Display " -knappen korrekt visar " Hello World " men din " Clear " gör inte "Hello World " försvinna , du vill hitta koden för att se din " Clear " .
  11 .
  Klicka i marginalen indikatorn fältet till vänster om raden av kod som börjar problemet avsnitt . Då infogas en " brytpunkt " där Visual Studio . Net kommer att sluta köra programmet men låt du har tillgång till kontrollerna. Tryck på " F5 " igen .
  12 .
  Flytta separat fönster åt sidan som innehåller ditt program så att du kan se koden sidor inom Visual Studio . NET . En röd stapel kommer att lyfta din brytpunkt . Klicka på " Step Into " ikonen i verktygsfältet längst upp på sidan för att gå igenom en rad kod i taget .
  13 .
  Kontrollera vilken del av koden anger ett fel när du trycker på " knappen " som gav dig problem i din ansökan . Fix denna del av koden och stäng separat fönster . Spara ditt arbete och upprepa processen tills programmet körs på rätt sätt .

  tips och varningar


 • För att få tillgång till alla kontrollerna på felsökning verktygsfältet klickar på " Visa " i övre val av menyalternativ och välj " Verktygsfält ". Välj " Standard " eller " Debug ". Verktygsfälten visas . Håll markören över var och en av ikonen för att få en beskrivning av vad var och en gör .
 • inte spenderar mer än en timme åt gången stirrade på datorn koden när du har äntligen hittat och eliminerat alla din syntaxfel . Att hitta run-time fel ( de som orsakar ditt program att oväntat stoppa eller krascha vid försök att köra det ) eller logiska fel (de som gör din ansökan utföra felaktiga beräkningar eller ge fel information ) kan potentiellt ta flera timmar och vara oerhört frustrerande . Ta hjälp av en annan programmerare för att hjälpa titta på programkod. En ny uppsättning ögon kan ofta hjälpa dig plats felet snabbare .

Previous:nothing Next:hur man redigerar metadata för ett foto

Relaterade artiklar


 • hur man lägger in java script värden
 • styrkorna och svagheterna i Visual Basic språk
 • hur man använder NetBeans CVS
 • hur man använder Visual C + + debugger
 • Hur konvertera datum till ett snöre i VB6
 • hur man beräknar arbetsdagar i Visual Basic
 • hur man skapar ny fil i java
 • hur du uppgraderar Visual Basic 6 kod
 • spel utforma verktyg
 • hur du vill visa en apostrof i VBScript