Dator > hur man använder picturebox kontroll i Visual Basic

  • hur man använder picturebox kontroll i Visual Basic


  • Den " PictureBox " kontroll inom Visual Basic datorprogrammering språk kan du infoga bilder i ett program som du bygger det . Både Microsoft Visual Basic Express och Microsoft Visual Studio. NET miljöer utvecklare kommer med förinstallerade kontroller , som " PictureBox " kontroll som du kan använda för att skapa robusta och varierat program . Microsoft Visual Basic Express paketet är en gratis nedladdning finns på Microsoft. com och en direkt länk finns i referensen i den här artikeln .

    Du behöver :
    Visual Basic Express installeras på en dator
    . Visual Studio .
    NET installerat på en dator (tillval ) .


    1 .
    Öppna antingen Visual Basic Express eller Visual Studio. NET beroende på vilken utvecklare miljö du har .

    2 .
    Öppna projektet du arbetar med eller skapa en ny . För att skapa en ny , klicka på " Skapa " bredvid ordet " projekt " i det övre vänstra hörnet av skärmen . Ett nytt fönster dyker upp där du väljer vilken typ av projekt . Klicka på " Windows blanketten Ansökan , " eftersom detta kommer att vara den enklaste för det här exemplet , även om kontrollen fungerar alldeles utmärkt i någon av de andra typer av projekt . Skriv ett namn på projektet i " File Name " rutan nedan och klicka på " OK " när du är klar. Ett tomt formulär visas .
    3 .
    Leta ordet " Visa " längst upp menyvalet och klicka på " Verktygslådan "om din verktygslåda inte syns .
    4 .
    Bläddra nedåt i verktygslådan och leta reda på " PictureBox "kontroll . Klicka och dra den till den tomma blanketten. Släpp musen när du har placerat " PictureBox " kontroll där du vill att bilden ska vara på formen .
    5 .
    Klicka en gång på " PictureBox " kontroll inom form . Navigera till den högra sidan av skärmen och välj "Egenskaper " på fliken . Om det inte syns , klicka på " Visa " och sedan "Egenskaper ".
    6 .
    Bläddra igenom "Egenskaper " på fliken tills du hittar " Bild ". Standardinställningen kommer att säga "ingen " bredvid den med ett torg med en ". . . " i den . Klicka på tre punkter . Ett fönster öppnas där du kan infoga ditt valda bilden in i bilden lådan .
    7 .
    Välj " Lokala Resurs . " Klicka på "Importera". Ett fönster öppnas där du kan navigera till den plats där bilden du vill infoga i " PictureBox "kontroll . Navigera till platsen i bilden. Klicka på bilden filen och tryck på " OK " .
    8 .
    Antingen ändra storlek på " PictureBox " kontrollboxen sig för att se hela bilden på blanketten , eller justera storleken av skriva i lägre antal i " Size " inställningar "Egenskaper " på fliken .

    tips och varningar


  • klicka på den lilla pilen som pekar till höger , hittade på " PictureBox " kontrollera sig själv , låter dig välja vilken typ av stil i bilden , för att hålla det " Normal "," Centrerad "eller " Sträckt . "Du kan ändra bilden när som helst genom att klicka på "Egenskaper " på fliken och ändra "Bild " inställningar igen.
  • Om att ändra storlek på " PictureBox " gränsen löser inte problemet med att visa bilden korrekt eller om du är begränsad till en viss storlek på " PictureBox " storlek och bilden inte passar , måste du ändra storlek på bilden själva filen och sedan tillbaka bilden till " PictureBox "kontroll .

Previous:nothing Next:hur man gör en animerad sprite med Game Maker 7





Relaterade artiklar


  • hur man installerar Belkin Wireless hårdvara g-kort
  • handledning om hur man programmerar en sql
  • Hur konvertera tal till text i Visual Basic
  • Hur konvertera en sträng till ett datumformat
  • hur man byter en css bakgrundsbild med javascript
  • jämförelse av datorspråk
  • hur man skapar en kalender i php
  • hur du ändrar bildens bredd med javascript
  • hur man installerar drivrutinen hårdvara
  • datorutbildning för Microsoft Certification