Dator > Hur konvertera Fortran till Visual Basic

  • Hur konvertera Fortran till Visual Basic


  • Fortran var världens första procedurell programmering språk, och det förde med sig en mängd förbättringar av konst och vetenskap i programmering . Det gjorde det lättare än någonsin att översätta matematiska idéer till maskinspråk . Men sedan dess release i 1957 , har många andra språk kommer i förgrunden , och det har varit i bruk endast för begränsade ändamål . Visual Basic är ett programmeringsspråk som fungerar på Microsofts operativsystem och program, så att integrera Visual Basic -kod är ofta mycket lättare än att integrera Fortran kod . Som ett resultat , kan det vara bra att översätta gamla Fortran -program i Visual Basic för att främja framtida underhåll
    1 .
    Öppna Microsoft Visual Basic . NET och skapa ett nytt Command Line projekt . Ett fönster visas som visar de viktigaste subrutin i programmet .
    2 .
    Öppna Fortran källkod . Börja med att översätta subrutiner i Fortran -programmet . Fortran subrutiner se ut så här :

    subrutin mySubroutine ( a, b, c )
    REAL : : a, b, c
    END subrutin

    samma subrutin i Visual Basic skulle se ut så här :

    Sub mySubroutine ( en som dubbel , b som dubbel , c som dubbel )
    End Sub

    Som ni kan se början och slutet kod inte väsentligen ändrar , men verklig blir Double och appliceras på varje argument för sig , i stället för dem alla på en gång .
    3 .
    Konvertera funktioner i ditt program . I Fortran ser en funktion så här :

    INTEGER FUNCTION plus ( a, b )
    INTEGER : : a, b
    plus=a + b
    End Function plus

    samma funktion i VB. NET skulle se ut så här :

    Funktion Plus (en As Integer , b As Integer ) As Integer
    Return a + b
    End Function

    returtyp , som uttrycks innan funktionen sökordet i Fortran kommer i slutet av funktionen linje i Visual Basic , och argumentet typer flytta från insidan av funktionen kroppen Funktion rad (precis som med subrutiner ) . Det returnerade värdet , som uttrycks i Fortran som en tilldelningssats ( med "=" ) vars vänstra värdet är namnet på själva funktionen , uttrycks i VB. NET med return ( utan likhetstecken ) .

    4 .
    Översätt alla bibliotek funktioner som används i Fortran -koden till sina motsvarigheter i Visual Basic. Både Fortran och VB kommit med omfattande funktion bibliotek . Du kan leta upp Visual Basic bibliotek funktioner genom att gå till Microsoft Developer Network 's Visual Basic hänvisning http://msdn . microsoft. com/en-us/library/sh9ywfdk. aspx

    Du kanske upptäcker att vissa av bibliotekets funktioner inte har direkta motsvarigheter-varje språk har en annan uppsättning av styrkor och svagheter. Om detta inträffar måste du skriva din egen Visual Basic -funktion för att återskapa problemet i Fortran -funktionen . För att du förstår och korrekt återge Fortran funktionens beteende , se till att du hänvisar till Fortran dokumentation . Du kan ladda ner Intels Fortran dokumentation på http://www . intel. com /Programvara /Produkter /kompilatorer /techtopics /for_prg. htm
    5 .
    När du är klar konvertera ditt program , se till att testa den mot Fortran -programmet. Kör Fortran och Visual Basic -program på samma ingång , och se till att de producerar samma resultat . Test på så många olika ingångar som du kan tänka dig att se till att den konverterade programmet har förblivit trogen det gamla programmet .

    tips och varningar


  • Konvertera program från ett språk till ett annat är en svår , tidskrävande och felbenäget process . Se till att du håller den gamla koden åtminstone tills du utförligt har testat den nya koden , så att om det finns inkonsekvenser , kommer du att kunna hänvisa till den för att åtgärda felet .

Previous:nothing Next:java quicktime tutorial





Relaterade artiklar


  • hur man säkert tar bort hårddiskar från hårdvara
  • hur man installerar ljudkort hårdvara ljud
  • Hur konvertera tal till text i Visual Basic
  • hur du uppgraderar hårdvaran i en Inspiron 6400
  • Hur konvertera en sträng datum till ett datum
  • hur man kan få en DLL för Visual Basic
  • hur man hittar filer i asp
  • hur man skapar ett datum från en sträng i Java
  • hur du importerar data till MS Access med hjälp av SQL lagrade procedurer
  • hur man gör ett Visual Basic Bildöverförare