Dator > handledning om hur man programmerar en sql

  • handledning om hur man programmerar en sql


  • Structured Query Language ( SQL ) är ett utbrett verktyg för alla aspekter av databasdesign . Språket används för att skapa en databas från grunden , lägga till data i databasen , sortera och extrahera data och köra analys beräkningar på data . SQL är en relativt enkel dator språk . Dess syntax är inte så komplicerat som andra programmeringsspråk och det är möjligt att lära sig grundläggande SQL- verksamheten snabbt . Tillgång till en SQL -databas plattform som krävs för att verkligen lära sig SQL -programmering. Lyckligtvis har många SQL plattformar finns , bland annat fri MySQL för Linux -datorer . MySQL är vanligtvis tillgänglig på alla webbhotell konton genom kommersiella företag webbserver

    Du behöver : .
    SQL Plattform

    Skapa datatabeller


    1 .
    Visa aktuella tabeller som lagras i databasen genom att skriva " Visa tabeller , " i SQL- programmering prompten , tryck på "Enter" . Om detta är en ny databas , då blir det inget resultat .
    2 .
    Skapa en ny tabell med " CREATE TABLE "kommandot . Tabeller är byggstenarna i alla databaser . En databas hus flera tabeller , och varje bord hus flera rader och kolumner av aktuella uppgifter. Om du vill skapa en enkel tabell som innehåller namn och telefonnummer , skulle denna tabell har två kolumner . Skriv " CREATE TABLE människor "där " folk " är namnet på den tabell du bygger .
    3 .
    Typ en öppen parentes på samma rad . I parentes är namnen och parametrar för de kolumner som du skapar i tabellen . Varje kolumn definieras av typ av data som kommer att hålla . Text data, till exempel namn och telefonnummer , är bland de mest populära datatyper . I SQL finns det många sätt att definiera textdata , men " VARCHAR " parameter är flexibelt och betyder ordagrant " variabel tecken . " Skriv " namn VARCHAR (50) , phone_number VARCHAR (12 ) " och stäng sedan parentesen . I detta exempel är 50 tecken tilldelas för längden av ett namn , medan 12 ges för telefonnummer. Skriv ett semikolon för att slutföra kommandot och tryck sedan på "Enter "
    4
    Typ . " Visa tabeller , " igen , tryck " Enter " och du kommer att se den nya tabell som kallas " folk "i listan .

    Lägg Data


    1 .
    lägga till data i nya data tabellen med " INSERT " -kommandot . Type " INSERT INTO människor VÄRDEN " för att starta processen .
    2 .
    Skriv in data för en enda post inom parentes . Varje objekt för varje kolumn är placerad inom enkla citattecken. Skriv " ( " John Smith " , 駭-555 till 1. 212 " ) , "och tryck på "Enter " . Uppgifterna läggs till i kolumnen "folket " .
    3 .
    Upprepa " INSERT " uttalande för varje person du vill lägga till data tabell med namnet " folk " .

    Extrahera data


    1 .
    Skriv " SELECT "för att börja ett uttalande som extraherar data från alla delar av en databas . "Välj" -kommandot är den mest använda påståendet i SQL som det används för all interaktion med själva uppgifterna.
    2 .
    Skriv en asterisk ("*") att representera en " wildcard ". Då markeras alla data i någon tabell som du anger .
    3 .
    typ " FRÅN " och sedan namnet på tabellen . Om du vill se en lista över alla människor och deras telefonnummer i "folket " bordet kommer den slutliga sammanställningen läsa : " SELECT * FROM människor . " När du trycker på " Enter " , kommer resultaten.

    tips och varningar


  • Dessa är de grundläggande stegen för att skapa och använda data i en SQL databas . När du är bekant med dessa operationer kan du bygga mer komplexa " SELECT " uttalanden om att använda programmering funktioner för att analysera data i databasen .

Previous:nothing Next:datorteknik designprojekt





Relaterade artiklar


  • Lägga till en färgpalett att VB6
  • hur man gör spel med Python för nybörjare
  • hur har en sql tutorial
  • hur man installerar java script på en PC
  • spel utforma verktyg
  • hur man kan kontrollera för tomma var i JavaScript
  • hur man skapar grafik & former i " Visual Basic "
  • handledning om SQL-funktioner
  • hur man skapar en 3d virtuell chatt avatar
  • hur man drar ett fempunktsprogram stjärnan med Python-språket