Dator > jämförelse av datorspråk

 • jämförelse av datorspråk


 • Datorprogrammering språk är vad som gör mjukvaruutveckling möjligt . Utan dem skulle vi inte var nära så tekniskt avancerade som vi nu är. Programmeringsspråk konvertera kod som kan läsas och förstås av människor i ettor och nollor , även känd som binär kod , att datorer kan förstå

  Basic <. /h2 > Basic är ett programmering språk som , som namnet antyder , är grundläggande . Det har funnits många derivat av Basic , inklusive QBasic och Visual Basic , den förra var utformad som ett verktyg för att introducera studenterna till bra programmering begrepp och det senare är Microsofts anpassning av Basic för Visual Studio uppsättning av utvecklingsverktyg.

  C

  C är en av de mest inflytelserika och betydelsefulla programmering språk som fortfarande används idag . Det utvecklades ursprungligen 1972 för att komplettera UNIX . C blev snabbt ett populärt språk för att utveckla med på grund av dess , jämfört med sina konkurrenter , användarvänlighet och oöverträffad hastighet . Även C i sig är inte alls lika stor utsträckning som det en gång var , utövar det fortfarande ett stort inflytande som de flesta av de mest populära programmering språk som används idag är på något sätt anknyter till det .

  C + +

  C + + , en ättling C , är en av dagens mest populära programmering språk . C + + var ursprungligen tänkt som en förbättring på C , inte som ett eget språk . Detta kan ses även idag i syntaxen i C + + , som ärver många den stora majoriteten av dess syntax från den ursprungliga C. C + + är något av en de facto standard inom applikationsutveckling , eftersom den erbjuder en bra balans mellan användarvänlighet och makt .

  Java

  Java är ett derivat av C + + som är avsedd att ha en enklare objektmodell än sina föregångare. Det utvecklades av Sun Microsystems och släpptes 1995 . Java har färre låg- anläggningar än C eller C + + , vilket gör det enklare att lära sig och mindre kraftfulla än någon av de andra . Det till skillnad från många andra språk , är helt plattformsoberoende , som Java -kod är sprang på Java Virtual Machine ( JVM ) i stället för värdoperativsystemet. Detta en fördel i att utvecklare inte behöver skriva kod för varje olika system , men det är också en nackdel genom att det hindrar utvecklarna från att dra nytta av processorkraften i värdsystemet .

  C #

  C # ättling till C och C + + som utvecklats av Microsoft med sin . NET framework i åtanke . Den är avsedd att vara en generell programmering språk . Den största nackdelen är att den inte kan köras utanför Microsoft är väldigt egen . NET Framework , vilket innebär att applikationer skrivna i den inte kommer att vara användbart utanför Windows-miljön , även om Mono -projektet har gjort ett ganska bra jobb med att låta Mac och Linux användare för att köra program skrivna i . Net . C # s syntax är så lik Javas att det har kritiserats som en ren klon av Java .


Previous:nothing Next:hur man skapar en MDI

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar Visual Basic 6 kod
 • hur man skapar en tabell för en avgränsad fil i Visual Basic
 • GeForce 7600 GS jämfört med GeForce 6600 GT
 • java quicktime tutorial
 • hur man installerar Blaster X-Fi Xtreme Audio hårdvara ljudkort
 • hur man ändrar färg kommandot i ett Visual Basic 6.0
 • hur man installerar ljudkort hårdvara ljud
 • hur man får trådlösa datakort hårdvara
 • Hur kan jag installera Java på min HP-dator ?
 • data recovery hårdvara