Dator > nackdelar med att använda bärbara datorer

 • nackdelar med att använda bärbara datorer


 • Du behöver:
  data programvara (Uneraser)

  Det finns några goda skäl att använda en bärbar dator. . Bärbara datorer är trendiga, bärbara och små. Dyra modeller kan även konkurrera datorkraft stora stationära datorer. Men dessa fördelar kan ibland komma med nackdelar. Fundera över var och hur du planerar att använda en bärbar dator innan du använder någon. Det kan vara så att en bärbar dator inte är rätt dator för dig.

  Högre kostnader

  Bärbara datorer är dyrare än stationära datorer med samma datorkraft. Eftersom tillverkare utformar bärbara datorer med bärbarhet och storlek i åtanke, en bärbar dator komponenter måste mindre och lättare än de skulle vara i stationära datorer. Även de trånga inuti en laptop fall göra ventilation ett problem, vilket tvingar tillverkarna att utveckla låg värme komponenter. Dessa extra nivåer av komponent specialisering göra bärbara datorer dyrare att bygga än stationära datorer, och därför dyrare att köpa.

  Svåra att uppgradera

  Uppgradering de flesta stationära datorer är betydligt enklare och billigare än att uppgradera bärbara datorer. Desktop tillverkare inkluderar vanligtvis många kortplatser i syfte att anpassa ny teknik. Men laptop tillverkare inte kan tillhandahålla dessa på grund av de stränga kraven för bärbara datorer. Också, på grund av den mindre marknaden för laptop uppgraderingar, det finns inte så många billiga delar tillgänglig som det finns för stationära datorer.

  Nackdelar Portabilitet

  Med en liten och portabel laptop kan vara bra i vissa situationer, men det kan också leda till några nackdelar. Om du bär din laptop runt, det är mer troligt att släppa det av misstag, förlägger det eller har det stulits från dig. Medan rätt skötsel och uppmärksamhet kommer att hjälpa dig att undvika dessa problem för det mesta, allt som behövs är en tillfällig förfaller i domen och du kan hamna skadar eller förlorar din bärbara dator.

  Anteckningar avigsidor

  Många studenter försök att använda bärbara datorer för anteckningar, men det finns vissa nackdelar som bärbara datorer har jämfört med handskrift eller inspelning. Exempelvis tillåter vissa professorer inte studenterna att använda bärbara datorer i klassrummet eftersom det clacking av knapparna kan distrahera övriga studenter. En annan nackdel är den relativa svårigheten att snabbt rita diagram eller siffror på en bärbar dator. Slutligen, det finns kolla e-post eller gå online med en bärbar dator medan i klass eller studerar kan vara distraherande.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man väljer en kabel usb förlängning

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter två videokablar
 • hur man kan återställa BIOS-lösenord på en Sony laptop
 • Hur konvertera en 25-pin kabeln till en USB-kabel
 • hur man skapar dmg
 • hur man sätter låtarna på en Micro SD-kort
 • hur du formaterar en hårddisk med skadade sektorer
 • hur man uppgraderar ett grafikkort
 • skillnaden mellan ett compact flash och ett SD-kort
 • hur du tar bort grunden för en Acer monitor
 • hur man gör fönster inte skriva ut till skrivare uppkopplad