Dator > hur man kombinerar gamla datorer

 • hur man kombinerar gamla datorer


 • Om du är en erfaren datoranvändare, kanske du kan spara mycket pengar och få lite värdefulla erfarenheter genom att kombinera delar från flera olika datorer och använder dem för att bygga dig en bra dator till ett mycket lågt pris. Oavsett om du får dina delar från secondhandbutiker, annonser eller din egen gamla datorer, bygga en dator från gamla delar kommer att bli en utmärkt lärande, och när du har din färdiga dator kan du vara stolt över att du byggt det själv från grunden .

  Du behöver:
  datorväska
  . Hårddisk.
  Minne.
  DVD-enhet eller brännare.


  1.
  Samla alla på datorn utrustning du har på ett ställe och sedan gå över utrustningen för att avgöra vad du har och vad du behöver . Du behöver en dator fall, ett bra moderkort, en hårddisk och en DVD-enhet eller brännare. Om du saknar några komponenter du kan kontrollera din lokala sparsamhet butik eller datoraffär, eller så kan du kontrollera den lokala annonser. Om du planerar att bygga dina egna system kan du även sätta in en annons för din egen, erbjuder sig att ta in oönskade datorutrustning.
  2.
  Välj den dator som har ett bra moderkort och använda den som grunden för din nya dator. Moderkortet kommer att vara den svåraste delen att röra sig, så detta kommer att göra det lättare att bygga din dator.
  3.
  Testa alla hårddiskar som du har genom att ansluta dem till en fungerande dator . Du kan använda en USB-enhet kapsling omvandla dessa interna hårddiskar till externa hårddiskar, och som gör det mycket lättare att testa alla dina enheter. Dessa kapslingar är billiga och när du har en kan du enkelt koppla in USB-kabeln och läsa enheten. Kassera misslyckades hårddiskar och behåller resten.
  4.
  Sätt dina goda hårddiskar till fri fack i datorn fallet, anslut den raka grå IDE flatkabeln till enheten. Om du har en IDE-kabel med tre kontakter kan du ansluta änden av kabeln till din primära enheten, mitten kontakten till din sekundära hårddisk och den andra änden till IDE slot på moderkortet.
  5.
  Testa dina DVD-enheter genom att ansluta nätsladden från nätaggregatet i din dator till DVD-ROM-eller DVD-brännare, sedan testa på utmatningsknappen. Om DVD-enheten fungerar, skjut den i en ledig vik, fäst med skruvar och bifoga en IDE-kabel på baksidan av enheten. Anslut den andra änden av kabeln till den sekundära IDE-styrenheten på datorns moderkort. Du kommer att se de två IDE-kontakterna sitter sida vid sida på moderkortet.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du tar bort allt på min laptop

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Ethernet-kontroller i Windows XP
 • hur man bygger en dator med en Intel Core 2 Quad-processor
 • hur man gör en analog dator-arbete TV-tuner efter övergången
 • hur man kan anpassa en Samsung skärm
 • hur man byter en HP laptop subnotebook hårddisk
 • sig att behärska VBA för Microsoft Office 2007
 • hur du lägger till högtalarna till din PC
 • hur man byter RAM i en Sony laptop
 • hur man byter en Dell Latitude hårddisk
 • Hur konvertera Photoshop till JPEG på en Mac