Dator > hur man byter en Dell Latitude hårddisk

 • hur man byter en Dell Latitude hårddisk


 • De hårddiskar installeras i Dells Latitude raden av bärbara datorer finns i en mängd olika lagringskapacitet, lämpliga för att uppfylla de flesta grundläggande förvaringsbehov. Dock kan vissa program och mediefiler ta upp en stor del av det tillgängliga utrymmet, vilket kräver en uppgradering till en enhet med större lagringskapacitet. Att ersätta är enkel. Hårddisken på Latitude bärbara datorer lagras i ett användarvänligt flyttbar montering hålls på plats med en eller två skruvar. Du kommer förmodligen spendera mer tid på att förbereda säkerhetskopior av data du vill överföra till den nya enheten än vad du kommer att utföra själva installationen.

  Du behöver:
  extern lagringsenhet (valfritt)
  . Tomma CD-R eller DVD-skivor (tillval).
  Stjärnskruvmejsel.
  Nya hårddisken.
  System installations-CD eller DVD.

  ersätter


  1.
  Samla de filer du vill spara för användning på din nya hårddisken. Kopiera dem till en extern lagringsenhet, t. ex. en USB-hårddisk eller flash-enhet, eller bränna dem på en tom CD-R eller DVD-R. Stäng av datorn och koppla ur alla anslutna enheter och kablar, inklusive energitillförsel.
  2.
  Vänd den bärbara datorn över och leta reda på batterifacket. Skjut spärren bredvid batterifacket till olåst läge, ta sedan bort batteriet från din bärbara dator. Tryck och håll den bärbara strömbrytare i några sekunder (för att fullgöra lagrad el) och stäng bildskärmen.
  3.
  Undersök undersidan av din bärbara dator och leta reda på skruven (s) håller din bärbara dator hårddisk modulen på plats. Den exakta placeringen varierar beroende på modell, men du kommer troligtvis hitta skruven (s) nära en av de bärbara kanterna, leta efter luckor i det fall som indikerar en flyttbar modul. Ta bort dessa skruvar.
  4.
  Grip inför den installerade hårddisken montering och dra ut den ur den bärbara datorn: s fall. Skruva loss skruvarna som håller hårddisken till hårddisken vaggan. Ta bort hårddisken från vaggan och sätt den nya enheten i dess ställe. Säkra den nya enheten på plats.
  5.
  Sätt hårddisken församling tillbaka till den bärbara datorn. Sätt på ett tryck tills du är säker montering sitter ordentligt. Använd tidigare tagits bort skruven (s) att fästa enheten på fallet. Byt laptop batteri och anslut alla kablar och apparater. Öppna displayen och tryck på strömbrytaren.
  6.
  Sätt in installations CD eller DVD för ditt operativsystem. Följ instruktionerna på skärmen. Installera drivrutinen för din kringutrustning (via CD eller genom att ladda ner nödvändig programvara från tillverkarens webbplats). Anslut din backup enhet till din dator eller infoga backup CD-R eller DVD-R. Överför dina säkerhetskopierade filer på den nya hårddisken.

  Tips och varningar


 • Du kan köpa en nya hårddisken för din Dell Latitude direkt från tillverkarens hemsida (se resurser).

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man byter CD-enheten i en port bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man raderar en Mac-dator hårddisk
 • hur man installerar en USB-skrivare med vista
 • hur man använder iTouch som en handdator
 • felsökning av en webbkamera på Vista
 • hur man skapar en Windows-partition i Macintosh
 • hur ta reda på mitt moderkort socket
 • Hur konvertera en TV till en datorskärm
 • hur man använder ett videoinspelningskort med min ps3
 • hur man bygger en pc utan fönster
 • hur du formaterar en Vista-partitionen