Dator > gör-det-själv reparation och uppgradering instruktioner för Apple G3

 • gör-det-själv reparation och uppgradering instruktioner för Apple G3


 • Apples Power Macintosh G3-datorer hade imponerande kapacitet när de först släpptes, och fortfarande väl lämpad för vissa affärsprogram, som ordbehandling eller webbsurfning. Dessa maskiner fortsätter ofta att fungera år efter G3 linjen lades ner, och vissa användare väljer att pressa lite extra liv ur dem genom att utföra egna reparationer och installation av uppgraderingar, såsom Random Access Memory (RAM) moduler, (Peripheral Component Interconnect PCI) expansionskort och hårddiskar.

  Innan du börjar

  Innan du börjar arbeta inuti din Apple G3, bör du göra lite prep arbete. Börja med att rensa en arbetsplats i ett rum med tillräcklig belysning. Såvitt verktyg köra, bör en stjärnskruvmejsel vara tillräckligt för de flesta av dina behov, du kanske vill använda en skruvmejsel med en magnetiserad spets, som hämtar en skruv som av misstag har hamnat i ärendet kan bevisa frustrerande. Var noga med att göra en säkerhetskopia av alla viktiga arbete som lagras på din dators hårddisk, speciellt om du installerar en ersättningsenhet.

  Du måste stänga av och koppla ur alla kablar och enheter som får ansluten till din dator, inklusive bildskärm, tangentbord, mus och nätsladd. När du har stängt ner och unplugged datorn, tryck på strömbrytaren för att fullgöra alla lagrade el. Innan du hantera alla dina reservdelar eller någon av datorns inre delar, tryck en närliggande metallyta att ladda ur eventuell statisk elektricitet.

  Den exakta metoden för att öppna datorns fall varierar något efter modell. En G3 torn levereras med en spärr inbyggd i en av sidoväggarna, lyft spärren och panelen kommer att låsa upp (vara redo att fånga panel när den faller och försiktigt sänka det på ditt arbete ytan). Andra modeller har knappar fall släppa inbyggd i frontpanelen, under den del som sticker ut lite. Tryck på knapparna och skjut fallet mot dig.

  Installation

  När du har din dators fall öppna, granska moderkortet för att få en uppfattning om var de olika komponenterna är. Det är oftast lätt att räkna ut var att installera en uppgradering komponent genom att hitta andra i liknande form och storlek. Till exempel är det kontakter för RAM-moduler och PCI-expansionskort varje separeras i en egen grupp, om du kan hitta en RAM-modul, vet du var du ska installera andra

  För att installera ett RAM-modul, push. förutom klippen placerad i varje ände av kontakten och sätt i komponenten. PCI-kort glida in sina kontakter på ett liknande sätt, men har inga säkra klipp, utan kommer du att använda en skruv för att säkra kortet metallfästet till datorn fallet. Om du vill lägga till en hårddisk, se till att du har en som använder en SCSI-anslutning, Före installation, kontrollera att SCSI-nummer tilldelas någon annan för tillfället installerade enheter och tilldela ett oanvänt nummer till den nya.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Dell Inspiron 1521 tutorial

Relaterade artiklar


 • hur tystnaden bullriga hårddiskar
 • hur du ändrar din CPU-kärna hastighet
 • hur man rengör Mac fontcachen
 • hur man bygger en snabbare dator
 • hur man ansluter ett trådlöst tangentbord på en Sony Vaio skrivbord
 • hur du återvinner datorkomponenter
 • hur man återställer bläcknivån i en Dell-skrivare
 • den bästa skärmen renare
 • hur man återställa raderade filer från Mac Book
 • Gatewaydatorn notebook Demonteringsinstruktioner