Dator > hur man byter en HP laptop subnotebook hårddisk

 • hur man byter en HP laptop subnotebook hårddisk


 • HP producerar en rad av högt bärbara subnotebook datorer som är mindre än de flesta bärbara datorer, men är utrustade med mindre kraftfull hårdvara än sina större motparter. Dessa enheter kommer också med en begränsad uppsättning alternativ som tillhandahålls av tillverkaren, och hårddisken format på köpet kanske inte tillräckligt stora för dina specifika behov. Lyckligtvis har HP utformat sina små notebooks sådan att det är enkelt för användare att öppna enheten: s fall, ta bort den installerade enheten och installera en ersättare i dess ställe.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel

  ersätter


  1
  Markera de filer du vill överföra till din nya enheten. . och kopiera dem till en extern enhet (t. ex. en USB-flash-enhet eller en extern hårddisk), eller bränna dem på en optisk skiva. Avsluta alla aktiva program och logga ut från Windows. Stäng av datorn och stäng bildskärmen. Koppla ur strömmen och koppla loss den från datorn. Koppla ur alla externa enheter, till exempel en mus, tangentbord eller extern bildskärm.
  2.
  Vänd den bärbara datorn över och leta reda på batterimodulen. Hitta batterispärren (det kommer att vara nära batteriet modulen) och skjut den till "upplåst" läge. Ta bort batteriet från din bärbara dator.
  3.
  Leta reda på hårddisken locket (det bör vara den största panelen på datorns undersida). Ta bort skruvarna som håller locket på plats. Lyft av locket där skruvhålen sitter tills den motsatta kanten kommer fri i datorväskan. Lägg kåpan åt sidan.
  4.
  hitta och ta bort de två skruvarna som håller hårddisken i målet. Leta reda på Mylar fliken som sitter på hårddisken inneslutningen. Ta tag i fliken och dra hårddisken inneslutningen mot kanten av den bärbara datorn tills du känner att koppla från enheten. Ta bort höljet från den bärbara datorn.
  5.
  Bort skruvarna som fäster hårddisken till hårddisken inneslutningen. Ta bort hårddisken från höljet och sätt din nya enhet i dess ställe. Använd skruvarna för att säkra enheten på plats. Om din nya hårddisken kommer säkrade i sin egen låda, kan du kanske hoppa över detta steg.
  6.
  Sätt hårddisken inneslutningen i din bärbara dator och skjut den inåt tills det känns sittande på kontakten. Använd tidigare borttagna skruvarna för att säkra inneslutningen till den bärbara datorn. Sätt tillbaka hårddisken locket och skruva fast det ordentligt.
  7.
  Tillbaka laptop batteri och anslut alla tidigare kopplats kringutrustning. Koppla in strömförsörjningen och koppla den till datorn. Öppna laptop display och tryck på strömbrytaren. Sätt in installationsskivan för ditt operativsystem och följ anvisningarna på skärmen. När ditt system har installerats, kan du kopiera över dina säkerhetskopierade filer.


Previous:hur kopiera Microsoft Office till en ny hårddisk Next:hur man byter tonerkassett TN-350 i en bror

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar din drivrutiner automatiskt
 • hur man kan anpassa en Samsung skärm
 • sig att behärska VBA för Microsoft Office 2007
 • hur du återvinner en skrivarpatron
 • hur att ta reda på klockfrekvens på processorn i en dator
 • hur du optimerar datorns RAM-minne
 • instruktioner om du ansluter högtalare till datorn
 • hur man använder logik uttalanden i Excel
 • Så lägger filer på ett USB (aka "tummen") kör
 • hur man rengör ditt tangentbord effektivt