Dator > kan du installera Windows på en flash-enhet?

 • kan du installera Windows på en flash-enhet?


 • Om du är en användare av operativsystemet Windows, kan du hitta en tid när du behöver köra operativsystemet från en plats utanför din dators hårddisk. Du kan behöva göra lite felsökning på programmet, till exempel. Om du har din Windows-installation disk, som kan vara praktiskt, men om du letar efter lite extra försäkring kan du installera Windows på en flash-enhet så att du lätt har tillgång till operativsystemet när du behöver det.

  Förbereda Hoppa Drive

  För att få Windows på flash-enheten, måste du ha en enhet med minst 256 MB ledig kapacitet. Du kanske vill ägna en flash-enhet med tillräckligt kapacitet för att styra den till operativsystemet Windows.

  När du har en lämplig USB-minne, måste du formatera enheten. Du kan antingen göra detta genom att ansluta din flash-enhet till datorn och välja alternativet att formatera den med Windows, eller via en tredje part program. Att använda Windows för formatering, bifoga din flash-enhet till datorn, öppna Den här datorn. Högerklicka på flash-enheten brev, välj Formatera. För tredje part formatering behöver du installera ett program som HP USB Disk Storage Format Tool. När du har installerat verktyget, bör du kunna följa instruktionerna i programmet för att formatera din USB-sticka.

  När du har formaterat din hårddisk måste du se till att enheten är kunna användas som en bootbar enhet. För att göra detta, kopiera datorns BOOT. INI, NTLDR, och NTDETECT filer från rotkatalogen på flash-enheten. Du måste ha din dator inställd för att visa dolda filer för att se dem. I ett Windows Explorer-fönster, klicka på Mappalternativ menyvalet, kontrollera sedan Visa dolda filer.

  Datorkrav

  innan datorn känner igen en USB uppstart av Windows, måste du kontrollera BIOS. I datorns BIOS-skärmen genom att starta om systemet och sedan trycka en viss funktion nyckel på din dator. Oftast är denna knapp F1 eller F2, men det varierar från märke till märke. När du är på BIOS-skärmen, dubbelkolla att din dator kan starta från en USB-enhet. Om så är fallet, ändra prioritetsordning för USB-enheten uppstart från sista plats till första, eller åtminstone högre än hårddisk prioritet. På så sätt kommer datorn försöka starta från USB-enheten innan den försöker starta från hårddisken.

  Kopiera Windows-filer

  Ladda ner och installera PE Builder. Detta gör det mycket lättare att konfigurera en Windows-installation i en USB-format. När du har installerat det, öppna PE Builder och placera din Windows installations-CD datorns enhet. Navigera PE Builder till Windows installationsfiler på din hårddisk, klicka på "Build".

  Sedan öppnar ett kommandofönster genom att välja Kör från Start-menyn. Skriv cmd och klicka på "Enter". Efter kommandot öppnas, skriv c: \ pebuilder313 \ plugin \ peinst, sedan bifoga din flash-enhet till datorn. Skriv sedan PEINST. CMD och låt den köra. Välj alternativ ett i menyn, klicka sedan på "Enter. "När du bad om sökvägen till filen du vill kopiera, skriv C: \ pebuilder313 \ BartPE Tryck på 2, skriv sedan enhetsbokstaven för din flash-enhet, t. ex. F:. . \ Hit" Enter " igen. Välj alternativ fem för att installera filerna till din USB-enhet.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:fett kontra fett 32 formatering

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar min dator torn
 • hur man ansluter en bildskärm till min Sony laptop
 • hur man läser CPU temperatur och disken information
 • laserskrivare varningsskyltar
 • hur du använder din dator DVR att titta visar på TV
 • hur kan man få hastigheter cpu fläkt på en Lenovo laptop
 • hur man ändrar video RAM
 • hur du skickar en dator till en student utomlands
 • hur man gör en 4-ledare cpu fläkten i full hastighet
 • hur man kan förbättra videoprestanda av en dator