Dator > hur man uppgraderar ett grafikkort

 • hur man uppgraderar ett grafikkort


 • Uppgradera ditt grafikkort ger dig tillgång till fler funktioner, bättre stabilitet och ökad grafikprestanda med nyare hårdvara och mjukvara. Datorspel och andra program kräver mer kraftfulla kort för bästa prestanda. Lyckligtvis uppgradera ditt grafikkort är en enkel process. PCMag. com påpekar att det viktigaste steget är att se din nya grafikkort stöds av datorns befintliga hårdvara. De flesta datorer som tillverkas i de senaste åren kommer att ha en PCI Express x16-kortplats.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Grafikkort.
  Installations-CD.


  1.
  Identifiera datorns kortplats. De två vanligaste är PCI Express-kortplatser och Accelerated Graphics Port (AGP) expansionsplatser. Öppna datorlådan och leta reda på kortplatsen. PCI Express-kortplatser är vanliga i nyare datorer och är oftast färgade vita, gula eller blå. PCI Express-kortplatser kommer att bli lång och smal, med en kort sväng i kombination med en lång spår inuti kortplatsen. AGP slots är i äldre datorer och är oftast färgad svart eller vitt. AGP slots är tjockare och kortare än PCI Express-kortplatser.
  2.
  Leta upp och köpa ett kort kompatibelt med datorns kortplats. PCmag. com tyder på att AGP-kort sannolikt inte kommer att stödja nyare funktioner som DirectX 10. När du har din nya grafikkort, starta datorn för att förbereda ditt system för installation.
  3.
  Öppna "Start"-menyn och välj "Kör". I Windows Vista och Windows 7, "Kör" finns i "Tillbehör" mapp på Start-menyn. Typ "devmgmt. Civilingenjör "i" Kör "dialogrutan. Tryck på" Enter ".
  4.
  Välj" Bildskärmskort "för att utöka enheten notering inuti enheten Manger. Högerklicka på nuvarande grafikkort installerat på datorn. Välj "Egenskaper". Öppna fliken "Drivrutin" och klicka på "Uninstall" att ta bort din nuvarande drivrutiner till grafikkortet. Detta förhindrar den gamla drivrutinen från störande med den nya drivrutinen du tänker installera.

  5.
  Stäng av datorn och koppla loss kablar från datorns baksida. Tryck på strömbrytaren igen för att släppa någon lagrad ladda din dator kan innehålla.
  6.
  Ta bort skruvarna som håller sidostycket på plats. På nyare fall kan sidopanelen hållas på plats med skruvar som kan tas bort för hand. Ta bort sidopanelen.
  7.
  Touch metallram datorhöljet för att jorda dig själv och oavsiktliga utsläpp av statisk elektricitet. Statisk elektricitet kan skada de interna komponenterna i din dator.
  8.
  Hitta din nuvarande grafikkort och ta bort skruven som håller den säkert till baksidan av datorn. Om det behövs, ta bort alla strömkabel från datorns strömförsörjning som kan sättas in ditt nuvarande kort.
  9.
  Grip grafikkortet på båda sidor och lyft den rakt upp för att dra det från kortplatsen. I vissa fall kan du behöva klippa grafikkortet fram och tillbaka för att lossa det från hållaren innan du drar det är gratis. Placera försiktigt kortet åt sidan.
  10.
  Byt ut kortet med det uppgraderade grafikkortet. Se till att inga kanter nypa ledningar inuti ditt ärende och Skjut kortet ordentligt ner i det fria kortplatsen. Dra försiktigt upp på kanterna för att kontrollera att kortet sitter ordentligt i kortplatsen.
  11.
  Tillbaka skruven för att hålla kortet till baksidan av datorn. Anslut eventuella nätsladden grafikkortet kan kräva. Placera sidostycket tillbaka på datorn och dra åt skruvarna som håller den på plats. Anslut din dator kablar till baksidan och starta om datorn.
  Tolv.
  Sätt ditt grafikkort har installationsskivan i datorns hårddisk. Använd installationsskivan för att installera den officiella drivrutiner för ditt nya grafikkort. När drivrutinerna är installerade, starta om datorn. Ditt nya grafikkort är installerad och klar att använda.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man ansluter en bildskärm med DVI till VGA-adapter

Relaterade artiklar


 • hur datorer ränta laptop
 • hur du använder en bärbar dator tangentbord
 • hur man väljer datorer för ett litet företag
 • hur man använder min tv som datorskärm
 • hur man kan återställa en dator med Windows 98
 • hur man byter från en qwerty till ett Dvorak-tangentbord
 • hur man ansluter en Mac till en Xbox 360 med en statisk IP-adress
 • fördelarna med strömförsörjd USB-adaptrar
 • hur man ansluter en dator till en LCD-bildskärm
 • hur du installerar en tarantula tangentbord i Windows XP