Dator > Toshiba laptop Demonteringsinstruktioner

 • Toshiba laptop Demonteringsinstruktioner


 • Trots att det är aldrig en bra idé för en icke-professionellt att försöka att reparera en bärbar dator från Toshiba "under huven," det finns omständigheter som tillgriper gör-det-själv-metoden är det enda alternativet. Professionella laptop reparationer kan vara dyrt och av goda skäl: laptop "kirurgi" är svårt. Men med god planering och forskning är det möjligt för en person händig med elektronik att plocka isär och göra vissa reparationer på en bärbar dator

  Forskning

  En stor mängd material finns tillgängligt på Internet om demontering instruktioner för de flesta bärbara datorer, inklusive Toshibas. Vissa webbplatser funktionen videor. Du kan också hämta service manualer som antingen kommer att innehålla steg-för-steg-instruktioner eller scheman för att illustrera hur den bärbara datorn är monterad. Försök aldrig montera isär en bärbar dator utan att först göra forskning på ditt märke och modell. Om du inte hittar några uppgifter om att din bärbara dator, vore det inte en bra idé att fortsätta. Precis desarmera en tidsinställd bomb, bärbara datorer är oförsonliga av de misstag som sannolikt kommer att göras när du inte har reconnoitered landskapet.

  Förberedelser

  Conduct laptop kirurgi på en stor rent skrivbord yta som är väl upplyst. Fastställa en gummimatta eller annat mjukt material för att undvika att repa plast täcker. Utrusta dig med små juvelerares skruvdragare, både Phillips och platthuvad typer och fin pincett. Ett förstoringsglas är ett måste. En digitalkamera och papper och tejp är också till hjälp. Avsätta mer än en timme oavbrutet tid för operation. Har några reservdelar till hands.

  Hålla reda

  Efter din resurs guider eller tjänst manual börjar ta isär den bärbara datorn. Ta bort batteriet, hårddisken och den optiska enheten först och ställ dem åt sidan. Vänd den bärbara datorn över och börja ta bort skruvarna på undersidan. När du tar bort en grupp av identiska skruvar, tejpa fast dem på ett ark med "tomt" papper och skriver ett meddelande till dig själv "Steg 1:. Skruvar Case, 8" Ta digitalfoton eller göra diagram för att påminna dig om hur ärendet eller komponenter tittade på plats.

  borrning i

  Fortsätta att undanröja skruvar och små delar som kommer bort när skruvar friges och band /märka dem på din tomt papper. Vid någon punkt kommer du att kunna ta loss tangentbordet från moderkortet genom att släppa den lilla flatkabeln från plastpluggen. Så småningom två delarna av plasthöljet runt den bärbara datorn kommer att börja dra bort från varandra. Du kan behöva försiktigt bogserbåt eller bända dessa två halvorna. Om höljet motsätter sig återsändande, en liten skruv --- --- någonstans håller fortfarande de två halvorna på moderkortet. Några av dessa skruvar kan vara nästan omöjligt att se eller hitta. Tvinga inte något på en bärbar dator. När alla skruvar släpps, de delar komma fri med lite svårigheter. Kom ihåg att inte ta bort något från den bärbara datorn är "kropp" tills du har tagit digitala fotografier som minne joggare.

  Göra reparationer eller byten

  Om du förväntas kunna visuellt se vad som är fel med en laptop i demonteras detta staten, kan du vara i för en obehaglig överraskning: Du kommer inte att kunna observera något fel på moderkortet-kretsar nivå. Det finns väldigt få rörliga eller mekaniska delar under huven som är självbetjäning vänlig. Du kan hitta en AC-adapter låda hamn som har fästs bort moderkortet och är vickar som en dålig tand i sin sockel. Men reparera själv är osannolikt om du inte är en expert elektronik lödning pro. Om processorn är fastlödda på moderkortet uttag, även detta kommer att vara omöjligt att ersätta. Men du kanske tycker att damm och skräp har samlats på kylfläns och fläkt, som lätt kan utvinnas, och detta kan faktiskt fixa en överhettning problem.

  Montering

  Använd dina scheman, anteckningar tomt och fotografier, återmontera metodiskt den bärbara datorn i omvänd ordning. Du måste byta alla skruvar, ingen kan lämnas över i slutet. Vissa skruvar är startförbud skruvar och måste vara på plats för den bärbara datorn för att sätta på igen.
  Anslut återskapas laptop och tryck på "On" knappen för att ta reda på om operationen var en framgång.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:upprättas adb

Relaterade artiklar


 • multifunktionslaserskrivare köpguide
 • hur man byter ECS CMOS-batteriet
 • Dell batteri för bärbar dator provningsförfaranden
 • hur man bygger datakablar
 • vad är en BIOS-chip?
 • hur man byter batteri på en logitech trådlös mus
 • hur man överför en pc adressbok till en Mac
 • hur man läser DVD-typ
 • hur man hittar nätverksadress för en skrivare
 • hur man uppgraderar en PC låda