Dator > hur man använder en webbkamera för att övervaka ditt hus när du är borta

 • hur man använder en webbkamera för att övervaka ditt hus när du är borta


 • Hemsäkerhet är en viktig faktor för många människor. Under de senaste, installera ett säkerhetssystem var dyr och vanligtvis inte tillgängliga för en lekman. Men datorteknik och den gränslösa hem Internet och Wi-Fi-anslutningar har skapat nya tekniker för övervakning av hemmet. Använda populär och billig webbkameror är det möjligt att generera en videoström som lätt nås från vilken webbläsare som helst i världen. Detta gör att du kan övervaka ditt hem när du är borta på semester eller andra resor. Det finns olika metoder att uppnå detta setup, men med lite tålamod kan du bygga ett säkerhetssystem helt på egen hand

  Du behöver:. .
  Webbkamera
  Internet-anslutning.
  Nätverk router.
  Säkerhetsprogram.


  1.
  Prenumerera på en Internettjänst. Alla webbkamera trygghetssystemen skicka data via en Internet-anslutning.
  2.
  Bestäm om du vill ha en påslagen dator att delta med din webbkamera setup. Konventionella, billiga webbkameror tillhandahålla nödvändiga verktyg för att skapa ett säkerhetssystem, men de måste vara ansluten till en dator som kör säkerhetsprogram. Detta kan vara en fråga om du är borta under långa perioder. Webbkamera som inte kräver en dator är dyrare också.
  3.
  Skaffa webbkameran för din trygghet. Om det behövs, skaffa en dator kan du åta sig att din trygghet om du inte använder en oberoende webbkamera. Om du använder en oberoende webbkamera, behöver du även ett nätverk router så webbkameran kan ansluta till Internet. Vissa webbkameror är trådlösa, vilket kräver att nätverksroutern stöd Wi-Fi.
  4.
  Installera säkerhetsprogram. För konventionella webbkameror kopplade till en dator, det finns många olika alternativ, varav några är gratis. Dessa program, som Yawcam varierar i funktioner men alla tillåter bilder från webbkameran som skall levereras till en e-postadress, mobil enhet, eller en webbsida.
  5.
  Placera webbkamera, med datorn om den är fastsatt, på en plats i ditt hem som behöver övervakning. Vanliga webbkamera vinklar omfattar dörrar, eftersom det är där de flesta inkräktare kommer någon gång spendera lite tid. Vissa program fångar bara förändringar i rörelse, alltså en dörr är lämpligt så att du inte missar in på eller lämnar en inbrottstjuv. Om du har husdjur, hålla webbkamera från att titta på golvet, eftersom detta kan utlösa onödan rörelsesensorn i programvaran.
  6.
  Anslut webbkameran till datorn eller Wi-Fi-router och kör säkerhetsprogram för att slutföra installationen. Systemet är nu aktiverat för att övervaka ditt hem via webbkamera medan du är borta.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur du uppgraderar minnet i en macbook

Relaterade artiklar


 • Hur vet jag om båda mina grafikkort fungerar?
 • hur man gör videosamtal på en Toshiba Satellite
 • hur man kopierar en mac diskett på en PC
 • hur man använder två LCD-skärmar från en laptop
 • Ta bort en klientdator
 • hur att automatiskt detektera ett grafikkort
 • hur man öppnar en Dell 17-tums LCD-skärm
 • hur man installerar en SATA-enhet utan diskett
 • hur man sätter Skype på archos
 • Hur man knyter tillbaka datorn kabel