Dator > Hur gör jag koppla min bärbara dator till en annan skärm?

 • Hur gör jag koppla min bärbara dator till en annan skärm?


 • Bärbara datorer är utformade med en inbyggd bildskärm, men det kan vara lämpligt att ansluta en bärbar dator till en sekundär bildskärm att ha en större arbetsyta eller för att titta på video på en större skärm. Standard stationära datorskärmar lätt kan fästas på de flesta nya bärbara datorer, tv-apparater kan även användas som sekundära bildskärmar för bärbara datorer, så länge du har de kablar och adaptrar för att ansluta två

  Du behöver:
  Laptop med videoutgång (s).
  Sekundär bildskärm.
  Lämpliga video-kabel (s).
  Kabel adapter.


  1.
  Ställ din bärbara dator bredvid din sekundära skärm.
  2.
  Leta upp och anteckna videoportar på den sekundära skärmen. De flesta datorskärmar kontakt med en 15-pin, trapetsformat VGA-anslutning (sladden kan byggas in i monitor) eller en DVI-anslutning, som har 24 fyrkantiga hål på en rektangulär port.
  3.

  Leta videon portarna på din bärbara dator. De flesta nya bärbara datorer kommer åtminstone ha en VGA-port, och många kommer att ha DVI, S-video eller HDMI-portar.
  4.
  Anslut bildskärmen bärbar dator som använder rätt kabel, om möjligt. Om din bildskärm och laptop har portar gemensamt, kan du ansluta dem med en enda kabel. I de flesta fall kommer du att kunna ansluta en bildskärm till en bärbar dator med en enda VGA-kabel eller DVI-kabel -. . Att fästa den ena änden till varje enhet
  5
  ansluta datorn till displayen med två kablar och en adapter om det behövs. Om dina enheter inte har anslutningar i vanliga (mer vanligt när du ansluter en TV), måste du använda två kablar och en adapter för att ansluta kablarna. Till exempel, om din bärbara dator bara har VGA, men din TV har DVI, måste du ansluta en VGA-kabel till din laptop, ansluta en VGA-till-DVI-adapter till andra änden av kabeln, anslut sedan en DVI-kabel till den andra sidan av adaptern och slutligen ansluta den andra änden av DVI-kabeln till TV.
  6.
  Slå på din sekundära skärm. Det kan automatiskt skall erkännas.
  7.
  Starta om datorn. Vissa datorer kräver en omstart för att börja använda en sekundär bildskärm. Om displayen inte börja arbeta vid en omstart, högerklicka på skrivbordet och välj "Egenskaper" eller "Anpassa" och välj sedan skärminställningarna. Du kanske måste klicka på "identifiera monitorer", väljer den andra bildskärmen och väljer "Utöka skrivbordet till denna bildskärm" att få den att visas korrekt.

  Tips och varningar


 • flesta nya bärbara datorer kommer att ha möjlighet att ansluta till en andra skärm, men inte alla bärbara datorer har denna funktion. Om din dator inte har någon video portar, kommer det inte att kunna ansluta till en andra bildskärm.
 • bärbara datorer är mycket användbara för att titta på video och annat innehåll på en TV på grund av sin portabilitet.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:multimedia-PC standarder

Relaterade artiklar


 • Mini-PCI-kort installationsinstruktioner
 • Felsökning Dell-skrivare med hjälp av Windows 7
 • hur man extraherar data från en 43-pin bärbar hårddisk
 • hur man återställer extern hårddisk i Windows
 • Dell Inspiron bärbara kontrast och ljusstyrka hjälp
 • hur man kan spara dina filer på en gateway ml6230 anteckningsbok
 • hur man använder en USB till parallell port adapter
 • Hur vet jag om min cd-enhet fungerar?
 • hur man byter hårddisk i en Acer laptop
 • hur indentify vad ljudchip på moderkortet är