Dator > hur man kopierar stora filer från en dator till en bärbar dator

 • hur man kopierar stora filer från en dator till en bärbar dator


 • Om du behöver flytta stora filer från en dator till en bärbar dator har du ett antal valmöjligheter. Om du har en dator nätverk som upprättats, kan du mappa bara en enhet och kopiera filerna via Utforskaren. Om datorerna inte är uppkopplade mot Internet, kan du använda en bärbar lagringsenhet för att flytta filer från en plats till en annan

  Du behöver:. .
  Computer
  Laptop.
  USB-minne.
  Datornätverk.

  nätverksanslutna datorer


  1.
  Logga in på den stationära datorn och högerklicka på "Den här datorn"-ikonen. Välj "Egenskaper" från menyn för att öppna fönstret Systemegenskaper.
  2.
  Klicka på "Computer Name"-fliken och skriv ner namnet på datorn. Högerklicka sedan på "Min dator" igen och välj "Utforska" i menyn.
  3.
  Navigera till mappen som innehåller filen du vill kopiera och högerklicka på den . Välj "Delning och säkerhet" i menyn och välj "Dela ut den här mappen. " Skriv ett beskrivande namn för mappen.
  4.
  Logga in på den bärbara datorn och högerklicka på "Den här datorn. "Välj" Utforska "i menyn för att öppna Utforskaren.
  5.
  Klicka på menyn" Verktyg "och välj" Anslut nätverksenhet "från menyn. Skriv namnet på den dator och namn på den delade mappen i "Folder" rutan. Om exempelvis datorns namn är "mindator" och den delade mappen heter "MyShare" du skulle skriva "\ \ mindator \ MyShare" i rutan.

  6.
  Markera den mappade enheten och leta reda på filen du vill kopiera. Markera filen, högerklicka på den och välj "Kopiera" från menyn. Markera sedan en mapp på din bärbara dator, högerklickar du på den och välj "Klistra in" från menyn. Titta i statusfältet och vänta på att filen som ska kopieras.

  Icke-datorer i nätverk


  1.
  Logga in på datorn och högerklicka på "My dator. " Välj "Utforska" i menyn för att öppna Utforskaren.
  2.
  Sätt ett minne i en ledig USB-port på datorn och vänta på att datorn ska känna igen den. Leta reda på filen du vill kopiera, högerklicka på den och välja "Send to" från menyn. Skicka filen till USB-minne.
  3.
  Logga in på den bärbara datorn och sätter tummen köra i en ledig USB-port. Högerklicka på "Den här datorn" och välj "Utforska". Markera enhetsbeteckningen som motsvarar minne och leta reda på filen du vill kopiera.
  4.
  Högerklicka på filen du vill kopiera och välj "Kopiera" från menyn. Gå till en mapp på din bärbara dator, högerklicka och välj "Klistra in" från menyn.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:topp rekommenderade skrivare

Relaterade artiklar


 • kan du ansluta en video projektorn till en bärbar mini?
 • Hur konvertera en C-enheten till NTFS
 • effektiva sätt att köpa skrivare
 • Vad är bra spel datorer?
 • Hur konvertera dynamisk disk till enkel disk
 • hur man ställer dubbla monitorer med Windows XP bärbar dator och tv
 • Skillnaden mellan CD-RW & DVD-R
 • hur man får till BIOS CMOS i en Toshiba Satellite bärbar dator
 • Hur sparar jag iTunes Music till en extern hårddisk?
 • Hur uppdaterar jag av USB-drivrutinen på en bärbar dator?