Dator > laserpapper vs bläckstråleskrivare

 • laserpapper vs bläckstråleskrivare


 • Laser-och bläckstråleskrivare kräver specifika typer av papper som kan hantera och bearbeta olika metoder de använder att producera utskrivna bilder. Olämpliga pappersanvändningen kan ha oönskade effekter på den tryckta produkten, såsom kladdat bläck eller skev papper. Välja det bästa papper för olika skrivare kan vara en vind med lite bakgrund kunskap om hur dessa skrivare fungerar

  bläckstråleskrivare

  bläckstråleskrivare är ett populärt val i många hushåll på grund av deras enklare delar och överkomliga priser. De använder flytande bläck, som vanligen lagras i en kassett. Många bläckstråleskrivare använder en svart patron och en färgpatron fylld med grundfärger. Skrivaren värmer den lilla metallband på patronerna för att göra bläck flödet genom användning av ånga bubblor och vakuumteknik. Lilla droppar spilla ut på papperet för att skapa den önskade tryckta produkten. Eftersom den lilla droppar rinna ut, får ett tryckt papper har vått bläck och kladdfritt enkelt direkt efter utskrift.

  Laserskrivare

  Medan bläckstråleskrivare använder flytande bläck, laserskrivare använder pudrig toners. Tonerteknik är mycket mer komplex än bläck, så dessa skrivare är ofta dyrare än bläckstråleskrivare. Laserskrivare blanda kolpartiklar i toner trumman med en polymer som smälter i värme och binder till pappersfibrer. När skrivaren tar emot ett meddelande från en dator, de negativt laddade toner trumma lockar de positivt laddade kolpartiklar att överföra bilden på pappret. En uppvärmningsanordning inuti skrivaren binder polymerens bilden till papperet. Som ett resultat, är den tryckta produkten vanligtvis varm efter att ha lämnat skrivaren.

  bläckstråleskrivare vs Laser Paper

  finns tydliga skillnader i de papper som används för bläckstråle-och laserskrivare beror på skillnaderna i bläck och toner. Inkjetpapper tenderar att vara mer absorberande för att snabbt suga i den lilla droppar av bläck innan en bild eller typ blir suddig. Laser papper, å andra sidan är jämnare och tjockare för att förhindra att papper buktar på grund av den intensiva hettan från skrivaren. Använda fel typ av papper kan orsaka oönskade resultat och kan skada skrivaren.

  Pappersalternativ

  både bläckstråle-och laserskrivare har en mängd olika papperstyper att välja mellan. Dessa kan omfatta vanligt papper, fotopapper, glansigt papper eller tjockt papper. Vikt är en viktig faktor när man väljer en papperstyp, som lättare papper används vanligen för allmänna arbetsuppgifter medan tyngre papper används för presentationer eller andra högkvalitativa uppgifter. Ljushet, opacitet och jämnhet är också egenskaper som påverkar kvaliteten på papperet. Släta papper är i allmänhet bättre för laserskrivare, medan strukturerat papper är bättre för att absorbera bläcket av bläckstråleskrivare.

  Cross Användning

  Många kanske undrar om laserskrivare kan använda papper för bläckstråleskrivare och vice versa. Båda typerna av skrivarna kan vanligen använda obestruket papper utan större problem. Kvaliteten får inte vara på topp, men det kommer att få jobbet gjort. Dock bör extra försiktighet iakttas med glättat och bestruket papper. Använda glättat bestruket papper laser med bläckstråleskrivare gör att bläcket att stanna våt och smutskasta. Laserskrivare kan smälta glättat papper, vilket kan skada skrivaren. Kontrollera alltid papperets förpackningen att se vilken sorts skrivare det passar bäst för.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man installerar en gammal scanner på vista

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av en autorun filen på min memory stick
 • hur man använder tre grafikkort med vista
 • hur man kan spara en iomega zip 100
 • hur man installerar en dubbel sata hd i Windows XP
 • reparation av verktyg för Sony USB flash-enhet
 • hur du installerar minne i en Dells bärbara
 • hur man gör 3d video för youtube och webb
 • hur man uppgraderar minnet i en iMac
 • Hur man testar ett nätverkskort
 • tips på laptop tangentbord