Dator > nackdelar med äpple datorer

 • nackdelar med äpple datorer


 • Mac-datorer fortsätter att vinna en större andel av marknadsandelar varje år. . De blir allt mer populärt med den genomsnittliga konsumenten och är inte längre bara för konstnärer och designers. Loyal Mac fans kan göra det verka som dessa datorer har inga fel och är det perfekta valet för alla. Däremot har Mac sina nackdelar.

  Pris

  Den största negativa till att köpa en Mac är priset. Denna dator är vanligtvis dyrare än en PC med jämförbara specifikationer. Det sägs ofta att du betalar bara för utseendet på Mac-datorer. Om inte estetik är viktiga för dig, får högre pris inte vara motiverat. Men utseendet och känslan av produkten är betydande för vissa människor, som det är med bilar eller andra föremål.

  Programvara

  Den mängd program tillgängliga för Mac är långt ifrån det tillgängliga beloppet för PC. Majoriteten av programvara är gjord för PC, eller PC och Mac, med mycket få program som bara för Mac. Även mjukvara som blir tillgänglig för Mac ofta har inte alla funktioner som det gör på PC-versionen. Spel som finns för Mac är mycket begränsade-en av de största skillnaderna i mjukvara mellan PC och Mac. Detta gäller särskilt för de mest kraftfulla spel på marknaden. I en MacNewsWorld artikeln "spel på en Mac: Tekniskt uttryckt," Mark DeLoura, ett videospel teknik konsult, säger "Det finns inte mycket att locka en hardcore gamer till Mac-de kan köpa en dator med liknande prestanda för mycket billigare, och datorn är mycket lättare att uppgradera över tiden för att förbättra prestanda och hänga med de senaste hardcore spelen. "

  Anpassning

  För många människor, anpassa sin dator är en av de viktigaste delarna av att äga den. Med det stora antalet företag som tillverkar PC delar kan individer bygga en dator från grunden ganska billigt medan du använder delar som uppfyller de exakta specifikationerna de vill ha för sin dator. Tyvärr kan detta inte ske med Mac. Apple är det enda företag som säljer delar till sina datorer. Detta innebär att delar är dyrare och svårare att hitta. Det gör även Mac-datorer svårare att få reparerad. Att hitta ett sätt att få en Mac reparerad kan vara en utmaning, särskilt med några av Apples mer kompakta datorer. Till exempel, om något går fel med en iMac, ofta det enda alternativet är att skicka hela datorn till Apple för att få den reparerad.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur får jag ljud på min Dell Latitude D600?

Relaterade artiklar


 • Hur lägger jag till minne till min ThinkPad T43 laptop?
 • hur man uppgraderar minnet DIMM-plats
 • hur du tar bort en pc batteri
 • hur man hittar en nätverksenhet med en MAC-adress
 • hur du tar bort alla partitioner och lägga till NTFS-partition
 • hur man skapar en xp pro bootbar USB
 • hur du lägger filtren för dator fläktar
 • hur du ansluter en handhållen kreditkort läsare
 • Hewlett Packard scanjet installationshjälp
 • hur att överföra dina data från din gamla PC till en Mac