Dator > hur man uppgraderar minnet DIMM-plats

 • hur man uppgraderar minnet DIMM-plats


 • Datorer kräver adekvat och korrekt fungerande system minnesmoduler för att ge störningsfri, problemfri drift. Med ständigt ökande behov modern programvara platser på ett system, blir det oundvikligt att du behöver lägga större kapacitet minnesmodulerna i datorn. Tack och lov är DIMM (Dual In-line Memory Module) ganska enkelt att ersätta, och endast ett fåtal grundläggande verktyg som behövs för sådan ersättning. Alla datorer ägare kan uppgradera en DIMM-modul, utan problem om hon tar ordentlig vård.

  Du behöver:
  Skruvmejsel set (både platt huvud och Phillips-head stilar)
  . Antistatiska jordat handledsband med jordkabel och sluta klämma.
  Nya DIMM-modul.


  1.
  Ta bort alla skruvarna som fäster yttre delen av fallet, eller sidopanelen (s), till datorn. Upphäva den yttre fallet panel (er) och hålla skruvarna på en plats där de inte kommer att bli förlorade.
  2.
  Sätt på dig jordat armband och ansluta klämman slut på alla metallföremål inom räckhåll för datorn. Se till att det finns tillräckligt med slack att du inte av misstag dra klämman från metallföremål medan du arbetar på datorn.
  3.
  Leta reda på första DIMM-kortplatsen på din dator moderkort. De minnesplatser är oftast märkta, bredvid varje plats på moderkortet, som "Slot 1" eller "Slot A" till "Slot 4" eller "Slot D. " För DIMM, kommer du att märka det finns spakar på varje ände av uttagen som är låst i spåren på kanterna av minnesmodulerna.
  4.
  Använd dina tummar och tryck, med samma tryck, de två sista spakarna utåt så långt de går. Använd inte överdrivet med kraft, som skulle kunna bryta spakarna. Använd endast tillräcklig kraft för att lyfta den gamla minnesmodulen ur vägguttaget. Ta tag i övre kanterna av den gamla modulen och lyft den ur vägguttaget. Lägg den gamla modulen på metall hårddisk rack för att förhindra skador från statisk.
  5.
  Ta bort den nya DIMM-modulen från sin antistatiska påsen och radar upp anpassningen spåret på underkant av modulen med anpassningen revben, som är i mitten av modulen uttaget. Du kan behöva rotera hela minnesmodulen så dessa line up korrekt.
  6.
  Skjut kanterna av modulen i sockeln styrskenorna på varje ände av uttaget tills metall modulen kuddar vilar på toppen av uttaget. Använd tummarna och applicera ett jämnt tryck på översta kanten ändar av modulen, driver hela modulen rakt ner i sockeln. Fortsätt att trycka tills du ser sida spakarna på uttaget fast i sidan spåren av modulerna, med angivande av modulen sitter säkert fast i uttaget.
  7.
  Placera den gamla DIMM-modulen i den antistatiska påse som den nya modulen anlände om du skulle vilja använda den igen vid något senare tillfälle. Installera yttre delarna av fall du hade tidigare avlägsnats och dra åt alla skruvar ner ordentligt. Koppla in systemet och använda det som vanligt.

  Tips och varningar


 • Arbeta aldrig på insidan av en dator, eller hantera känsliga komponenter, utan användning av en grundstötning handlovsrem. Static i fingrarna kan avsäga sig, orsaka permanenta skador på ditt system eller din minnesmodul.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:det bästa sättet att låsa ner en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en SATA-enhet utan diskett
 • typer av ljud-enheter
 • hur du hittar den bästa netbook under 2010
 • hur du tar bort en DVD-enhet från en Toshiba laptop
 • skrivarpatron problem
 • hur du uppgraderar USB-hastighet
 • Hur USB-enheter fungerar?
 • hur du återvinner datorer och skrivare
 • hur man byter en moderkort med xp
 • hur kopiera till en flash-enhet